Nyelvszakosok, lenne pár kérdésem (? )
Nagyon megosztó véleményeket olvasok arról,hogy egyetemen egy nyelvszak elvégzése mennyire nehéz.Vannak rémhírek arról,hogy nagyon nehéz,de olyan véleményeket is hallok,hogy nem vészes(vagy csak mérnök,stb. szakokhoz képest?)
A másik kérdésem az lenne,milyen tulajdonságokkal kell rendelkezni ahhoz,hogy az ember viszonylag sikeresen végezze el a szakot,tehát ne csak 2-es,3-as eredményekkel.
Ez csak szorgalom és kitartás kérdése?Mert az szerencsére nálam megvan.Elhivatott is vagyok,nagyon szeretem az irodalmat,szeretném a kulturális ismereteimet is bővíteni,tudom,hogy az egyetemi nyelvtanítás nem nyelvtanfolyam.
Az egyetlen "gyengeségem" az az,hogy írásban sokkal erősebb vagyok,mint szóban,és elég bátortalan vagyok,ha beszélnem kell.Félek,hogy rosszul mondok valamit,meg nem szoktam hozzá az idegen nyelven beszéléshez,nem tudtam még a nyelvtudásom kamatoztatni külföldön.Ez nagyon nagy hátrányt fog jelenteni,sok kudarc fog érni,vagy majd úgyis belerázódok a beszédbe,mert muszáj lesz?
Egyébként német szakról van szó,meg hozzá szeretném felvenni a holland minort,ha ez számít.De várom bármilyen nyelvszakos válaszát.
Köszönöm!
Én három nyelvszakot végeztem. A leírtak alapján neked nem lenne gond.
Engem egyébként a nyelvtan, nyelvészet érdekelt nagyon, ezekért odavoltam. Az irodalmat, történelmet, stb. vagy muszájból tanultam meg, vagy tényleg érdekes is volt.
Szerintem nem különösebben nehéz.
Kissé talán meglepő módon a beszéd nem sokat számít. Elsősorban előadások vannak idegen nyelven, amiket meg kell érteni. Szóbeli vizsgán pedig biztos el tudnál mondani annyit, amennyit kell.
De egyetemtől is függ. Egy bizonyos egyetemen a német minoron vannak beszédgyakorlatok is, míg egy másik egyetemen hónapokig el van az ember úgy anglisztikán, hogy egy szót nem kell megszólalnia angolul.
Köszönöm a válaszod.
Amelyik egyetemre készülök,ott van valami beszédgyakorlatos óra,nem tudom,milyen néven fut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!