Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemi felvételin mely...

Egyetemi felvételin mely tantárgyakat veszik figyelembe?

Figyelt kérdés
Tudjátok, 200 pontot lehet kapni osszesen a jegyekbol. Ha mondjuk valaki mernok akar lenni, akkor csak a matekot es a fizikat nezik + a nyelvet szemben a jogival, ahol a torit es a magyart veszik figyelembe?

2015. aug. 31. 20:00
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

És mennyire nehéz az erettsegi?

Illetve neked mibol jottek ossze a pluszpontok?

2015. aug. 31. 21:45
 12/20 anonim ***** válasza:

Nem kifejezetten nehéz, aki tisztességesen készül a gimiben, annak alig kell rá külö készülni. Én csak az emeltre gyúrtam rá, és mindenem viszonylag jól sikerült :)

Két nyelvvizsgámért kaptam 40 pontot, illetve az emelt érettségimért 50-et, így lett 90 plusszom :)

Hova készülsz tovább? :)

2015. aug. 31. 22:01
 13/20 A kérdező kommentje:
Jogi irány. Te mi hova mentel?
2015. szept. 1. 06:31
 14/20 anonim ***** válasza:
Jogon kezdek idén!:))))
2015. szept. 1. 21:59
 15/20 A kérdező kommentje:
Akkor sok szerencset! ;) A suliban mondtak, h eleg kemeny lesz ez a tanev, remelem tulelem. Te hogy birtad?
2015. szept. 2. 12:45
 16/20 anonim ***** válasza:
Nekem is a 11. év volt talán a legnehezebb, de én nagyon szerettem suliba járni, meg szerencsés vagyok és viszonylag könnyen tanulok. Meg hát tudtam is, hogy mit szeretnék, úgyhogy megdolgozta érte rendesen. Ha te is elég céltudatos és szorgalmas vagy, akkor neked sem fog nehézséget okozni. :)) Jó tanács, hogy gyúrj rá az idegen nyelvekre is, mert azok nélkül nem igazán tudsz majd érvényesülni a szakmában.
2015. szept. 2. 13:50
 17/20 A kérdező kommentje:

És naponta kb. mennyit tanultál? A sok tanulnivaló mellett fellehet keszulnyi nyelvvizsgára? Illetve hány emeltet tettél és miből? Igaz h kell egy termtudomanyi tantargybol is erettsegizni?

(Amugy hova jartal? :))

2015. szept. 2. 17:41
 18/20 anonim ***** válasza:

És naponta kb. mennyit tanultál? A sok tanulnivaló mellett fellehet keszulnyi nyelvvizsgára? Illetve hány emeltet tettél és miből? Igaz h kell egy termtudomanyi tantargybol is erettsegizni?

(Amugy hova jartal? :))

Hát én elég lusta voltam gimiben, nem tanultam, csak akkor, ha tudtam, hogy dolgozat lesz, de azokra is maximum 1 órát (a témazárókra). Ez nem követendő példa :D

Szerintem simán fel lehet készülni a nyelvvizsgára, én azokra sem készültem (angolból és németből van B2), de én ebben is szerencsés vagyok, mert általánosban nagyon jó alapokat szereztem, így elég volt csak begyakorolni a nyelvvizsga feladattípusokat. A németem 94%, az angolom 80% lett. (Érettségin mondjuk az angolom jobb lett, mint a németem, ami érdekes :D)

Csak magyarból emelteztem, így lett 90 pluszpontom. Azért a 10 pluszért amit szerezhettem volna, nem hiszem, hogy megéri kockáztatni, hogy elszúrom amásik emeltet.

Nem, ez nem igaz, én sem érettségiztem term.tudományból (hanem matek, magyar, töri, angol német) Nagy tévhit ez, amiatt van valószínüleg, hogy a jegyeknél be kell számítani az egyik term. tud. tárgyat. :)

A pécsi Nagy Lajosba jártam.:)

2015. szept. 2. 17:53
 19/20 anonim ***** válasza:
(Bocsi, hogy kimásoltam a kérdéesidet, csak nem akartam elfelejteni egyre se válaszolni:DD)
2015. szept. 2. 17:54
 20/20 A kérdező kommentje:

Ok koszi! Amugy en egy 3. keruleti gimibe jarok. (Es hany pontot szereztel a felvetelin osszesen?)

(Azt irtad, h 90 tobbletpontod volt a masik kettobol mennyit szereztel?)

2015. szept. 2. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!