Kéttannyelvűsök, előkészítő évre miket vettetek és mennyit?
Én angol kéttannyelvűs voltam 5 évig, most érettségiztem. Nekem is 20 angolom volt első évben 3 tanárral. Egy pár matek, tesi meg magyar, töri óra szinten tartásként.
Ami biztos hogy kelleni fog, az egy nyomtatott szótár. Kéttannyelvűben illik nagyszótárt venni. Szükséged lesz rá! Egy egynyelvű szótár is nagy segítségedre lehet. Én sokat használtam az évek alatt.
Mindenképpen ajánlom hogy ha te is több tanárral fogod tanulni akkor mindegyikre legyen külön füzeted. (Én vonalas spirált használtam) Ha most kezded a nyelvet számíts rá hogy sokat kell tanulnod az elején.
Olyan dolgokat vegyél, amik segíthetnek a tanulásban. Pl csak ajánlani tudom a színes filceket, stabilo stb. Tollak, hibajavító. Szótárfüzet, irattartó mert szerintem sok nyomtatott lapot fogtok kapni. A műanyag mappák kicsit drágábbak de strapabíróak. Esetleg vehetsz egy nyelvtani összefoglalót spanyolból. Könyvesboltban sok hasonlót lehet találni, vagy neten. Olyat keress ami az alapoktól magyaráz, mert ha valamit nem értenél vagy nem lenne világos akkor ott megkeresheted. a nyelvkönyvek amiket használni fogtok nem mindig egyértelműek vagy elegek. Amúgy lehet majd a szaktanártól esetleg kérni véleményt mit érdemes még beszerezni.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ha esetleg van kérdésed, írj nyugodtan. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!