Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kaphatok valamiféle támogatást...

Kaphatok valamiféle támogatást egyetemistaként? Bármi megteszi.

Figyelt kérdés

Szoctámot nem valószínű, hogy kapnék, nem vagyok félárva, nem vagyunk hárman testvérek Stb...

Van bármi más, amit Hazánkban lehet igényelni?

- Az egyetemtől több, mint 250 km-re élek (ELTE)

- Testvérem is egyetemista

- 4,4-es átlagom van

- 2 nyelvvizsgám

- Úgy néz ki, albérletbe kerülünk ősztől (Már ha találunk...)

2015. aug. 12. 21:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
66%

Ha államilag finanszírozottra jutottál be, akkor a 250 km-es távolság miatt simán kaphatsz kolit (ráadásul testvéred is van, ami plusz pont), akár szoctámot is kaphatsz, érdemes megpályázni.

Első félévben nem kaphatsz tanulmányi ösztöndíjat, viszont ha jó az első féléves tanulmányi átlagod, akkor a második félévtől kezdődően kaphatsz tanulmányi ösztöndíjat.

2015. aug. 12. 21:36
 2/12 anonim ***** válasza:
49%

Szoctámot szerintem kaphatsz. Én is kapok, és én sem vagyok se félárva, és 3 tesóm sincs, szóval érdeme leadni a pályázatot.

Emellett ott van Bursa Hungarica, azt az adott város írhatja ki. Nem vmi nagy összegre kell számítani, ha megítélik, de jobb, mint a semmi. (Én havi 10 000 Ft-ot kaptam.)

Náluk az egyetemen lehet lakhatási támogatást is megpályázni (a szoctámnál kell ezt a lehetőséget beikszelni, és csak az albérletesek igényelhetik). Ez nem tudom pontosan hogyan működik, én kolis vagyok.

2015. aug. 12. 21:50
 3/12 A kérdező kommentje:
Sajnos a röghöz kötés miatt önköltségesen vagyok. :(
2015. aug. 12. 22:19
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
önköltségesen ne számíts semmire! A Bursa Hungarica az egyetlen amit igy is kaphatsz...mivel én is onkoltsegesre megyek, igy mar utánanéztem a lehetőségeinek...es félárva is vagyok de arra nem jár semmi...
2015. aug. 12. 22:44
 5/12 anonim ***** válasza:
82%
Azért néhány egyetem segíti az önköltséges hallgatókat is, de ez egyetemtől függ.
2015. aug. 13. 09:14
 6/12 anonim ***** válasza:
82%
Talán költségtérítés mérséklést kaphatsz.
2015. aug. 13. 12:59
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
Röghözkötés miatt... Süket duma! Te választottad. Minek támogatás, ha amúgy is olyan sok pénzed van?
2015. aug. 15. 20:27
 8/12 A kérdező kommentje:

Hogy te mekkora bunkó vagy! Épp annyi volt oda a pont, mint államira. Azért gondoltam erre a lehetőségre, mert nincs kedvem Magyarországon dolgozni egyetem után... A nyári szünetet végigdolgozom Ausztriában, így akármilyen meglepő, én fizetem a tanulmányaimat, nem Anyuci meg Apuci. :) És igen is, jól tud jönni egy kis plusz pénz, bár lehet, hogy neked semmit sem jelentene... Mindig meg tud lepni, hogy egyesek mekkora parasztok, bár lehet, hogy csak irigyek. ;)

Többre vinné ez az ország is, ha egymást segítenénk, összefognánk, nem pedig oltanánk. Meg hozzád hasonlóan nem egyből a legrosszabbat feltételeznénk mindenkiről. :( Csak gratulálni tudok...

2015. aug. 16. 10:38
 9/12 anonim ***** válasza:

Többre vinné ez az ország akkor is, ha a fiatalok nem költöznének külföldre.

Szép dolog itt elvégezni az egyetemet (olcsóbban, mint külföldön), ösztöndíjakat várni az államtól, utána meg lelécelni és vissza se nézni.

2015. aug. 16. 11:11
 10/12 A kérdező kommentje:

Pl. Ausztriában néhány egyetemtől eltekintve ingyenes a felsőoktatás.

Ha pedig Magyarországon önköltségesen vagyok, senki ne vágja hozzám, hogy nem fizettem érte...

Dolgoznék én itthon, de nem azért tanultam meg két nyelvet, hogy havi 100.000-ért robotoljak... Vagy ami a diákmunkákat illeti, 600Ft/óráért. Nagyon szomorú, de ez van.

2015. aug. 16. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!