Milyen támogatásban lehet részem egyetemistaként?
Egy kicsit hosszú lesz, de szeretném felvázolni a helyzetem:
Anyummal egyedül élek egy panellakásban, apámat nem ismerem. Anyám sosem kapott semmilyen támogatást, mert az önkormányzatnál anno közölték vele, hogy a fizetése meghaladja azt a kiszabott határt ami miatt nem kaphat támogatást. Anyám kb 120-150 ezer forintot keres, jutalékos rendszerben dolgozik. Anyunak mellékvese daganata van, illetve én epilepsziás beteg vagyok. Viszont az én betegségem elvileg "nem hivatalosan" van diagnosztizálva, magyarán mivel nem produkálok havonta többször rohamokat és az alvásmegvonásos EEG-n nem mutatkoztak epilepsziára utaló jelek. (Közben amikor rohamot kaptam és kórházba vittek akkor kimutatta az EEG) Ennek ellenére epilepsziára való gyógyszert szedek és fél évente járok kontrollra.
Anyagi helyzetünk nem túl rózsás, anyu folyószámlahitele magas, és a rezsivel és a közös költséggel (Ami havonta kb 60 ezer) is el vagyunk maradva. Azt szeretném megkérdezni hogy van-e olyan támogatás amire jogosult vagyok ezek alapján? Szeptembertől az ELTE-re megyek programtervező informatikus szakra. A Tanulmányi ösztöndíjon kívül van másra is lehetőségem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!