Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemistaként meg lehet...

Egyetemistaként meg lehet élni 50e Ft-ból havonta?

Figyelt kérdés
Kollégiumban.
2015. ápr. 19. 09:48
 1/9 anonim ***** válasza:
76%
A kollégium 20e körül van havonta, ha olcsón eszel, és nem jársz haza minden hétvégén, meg nem jársz állandóan inni, akkor megoldható, de egyébként elég szűkösen.
2015. ápr. 19. 09:58
 2/9 anonim ***** válasza:
Több mindentől függ: mennyi a koli díj, melyik városban, mennyibe kerül haza járnod és milyen gyakran teszed azt. Összességében szerintem meg lehet, de nagyon szűken.
2015. ápr. 19. 09:59
 3/9 anonim ***** válasza:

szűkösen, de megoldható

főleg ha hétvégére hazajársz

2015. ápr. 19. 09:59
 4/9 anonim ***** válasza:
Igen,de a hónap végén éhezni fogsz.
2015. ápr. 19. 10:11
 5/9 A kérdező kommentje:
Miskolcról lenne szó.
2015. ápr. 19. 10:17
 6/9 anonim ***** válasza:

szerintem meg. nem tudom mennyi a koli díja, először ennek nézz utána.

én se gondolom 20nál többre.

30ból meg tudsz venni magadnak kaját, de jobb ha viszel otthonról. esetleg hétvégén sütsz kekszeket. persze, nem fogsz vele jóllakni, de hétvégéig kitart és el is áll.

innivalóból is lehet spórolni, ha csak tiszta vizet iszol.

a jegyzetek/fénymásolások/könyvek ára viszont húzós lehet, vagy ha kell egy pótvizsgáért fizetni..stb

én javaslok egy egyszerű tablet vásárlását. erre le tudod tölteni a könyvek nagy részét, még mindig olcsóbb 20 ezerért egy tablet, mint a sok könyv megvétele amit lehet nem is használtok.

persze ez szaktól függ, ha valami évekig használtok, érdemes megvenni.

miskolc nem olyan drága város. éltem ott egy darabig. pl pesthez vagy a nyugati országrészhez képest olcsóbb. minden, még a meki is.

2015. ápr. 19. 10:42
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Tabletem/számítógépem/stb. van, szóval a könyvek nagy részét megpróbálom majd letölteni ha lehet. Főzni is úgy tervezem hogy magamnak fogok. Illetve megpróbálok majd megpályázni valami ösztöndíjat is, mivel a szüleimre nem számíthatok szinte semennyire. (Apám évek óta felém se néz, én hiába kerestem, anyám külföldön.)
2015. ápr. 19. 10:46
 8/9 anonim ***** válasza:
75%
Most fogod kezdeni az egyetemet? A legelején lehet alaptámogatást igényelni, egyetlen egyszer. Ezen kívül minden egyetemen van rendszeres szociális támogatás, és ha jól tanulsz, tanulmányi ösztöndíjat is kaphatsz. Nézz utána, lehet-e bursa hungarica ösztöndíjat igényelni az adott önkormányzatnál, ahol lakni fogsz, ez is egy szociális alapon működő ösztöndíj.
2015. ápr. 19. 11:37
 9/9 A kérdező kommentje:
Igen, most fogom kezdeni.
2015. ápr. 19. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!