Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A gólyatábor szervezők a...

A gólyatábor szervezők a Facebookon naponta készítenek arról posztot, hogy nem fogsz tudni beilleszkedni, nem fogsz boldogulni akkor, ha nem mész el gólyatáborba. Tényleg ennyire szinte kötelező lenne a gólyatábor?

Figyelt kérdés

Nem nagyon szeretnék menni, ismerem magam, és nem feltétlen érezném jól magam a több liter alkohol és az ordibáló tömeg és zene társaságában, mindezt több, mint 30ezer forintért. Viszont egy kicsit aggódom, hogy tényleg nem tudok esetleg barátokra vagy legalább tanulótársakra szert tenni csak azért, mert kihagynám ezt a néhány napot. Tudom, hogy mindenki azt fogja mondani, hogy ez nem így van, vagy pedig azt, hogy ezt pontosan így van, elsősorban olyan emberek véleménye érdekelne, akik szintén nem voltak gólyatáborban, még is megtalálták a maguk kis baráti társaságát, illetve olyan emberekét, akik voltak gólyatáborban, mégsem lettek év közben a figyelem középpontjában, és egyetértenek esetleg abban, hogy nem kell gólyatáborba menni ahhoz, hogy barátokra lelj.

Egyébként kollégista leszek, így bízom benne, hogy ott azért lesznek csoporttársaim.

2015. aug. 11. 11:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Jajj, nem kell bedőlni a HÖK-ösök szánalmas teperésének. Annyi igaz, hogy ők maguk lenéznek mindenkit, aki nem megy táborozni, bulizni, akármizni, de a szaktársaid nem lesznek ilyenek. Az égvilágon semmit nem számít, hogy két héttel előbb találkozol-e pár szaktárssal, vagy sem. Rengeteg "kihagyhatatlan" programra fognak invitálni az elkövetkező években, és egyiken sem fog múlni sem az életed, sem a tanulmányaid.
2015. aug. 11. 18:35
 12/16 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, igazad van. Köszi szépen.
2015. aug. 11. 19:48
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nem igazán tudtam eldönteni hogy menjek-e mert barátom van aki nem örül neki hogy megyek mert fél hogy valami durvábbra rákényszerítenének. Őszintén szólva nem vagyok most se abban biztos hogy nem lesznek meredekebb feladatok de megyek mivel nem szívesen megyek első nap úgy be hogy a majdnem 300fős szakon egy lelket sem ismerek, illetve több barátomat is megkérdeztem akik voltak már gólyatáborban és ők is győzködtek hogy menjek. Barátom és egy barátnőm nem voltak gólyatáborban, előbbi szerzett hamar barátokat, utóbbi viszont szintén sok ember közé került 1-2 volt akivel elbeszélgetett de igazán senkivel se lett jóban az elején aztán második félévtől koleszos lett de sajnos akkor se lett jobb a helyzete, viszont már a szobatársával összebarátkozott. Szerintem egyébként egyáltalán nem attól függ hogy lesznek-e barátaid hogy mész-e gólyatáborba vagy sem. És tényleg aránylag kevés ember megy, legalábbis nálunk mert a keret jóval kisebb mint ahány embert felvettek. Nem hiszem hogy fogod bánni ha nem mész el így, hogy nem vagy nagyon ez a bulizós típus :)
2015. aug. 12. 01:03
 14/16 A kérdező kommentje:
Az a mondat, amit az egyik hozzászóló írt, hogy olyan emberekre egyáltalán nem kíváncsi, akikkel felszínes barátságot tud kötni egy 4 napos ivás-orientált bulin, eléggé meggyőzött engem. Több embert is megkérdeztem még, mindenki azt mondta nekem, hogy bár jó buli, az ég adta világon semmivel nem voltak hátrányban azok, akik nem mentek.
2015. aug. 12. 09:31
 15/16 anonim ***** válasza:
64%
Így van.
2015. aug. 12. 11:30
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Én nem mentem el. 3 éve végeztem, a mai napig tartom a kapcsolatot néhány évfolyamtársammal, pedig nem is egy országban lakunk már. Szóval ennyit a kapcsolatépítésről.

De azért, hogy el tudd képzelni az egész helyzetet:

Egy évfolyam mondjuk 150 ember. Elmegy ebből kb. 80-100. Egy gólyatábor 3-4 napig szokott tartani. Ennyi idő alatt nem tudsz az összes emberrel egyenként megismerkedni. Megismerkedsz mondjuk 20-30 emberrel, és akkor már sokat mondtam.

Egy egyetemi szemináriumra kb. 20-25 fő jár együtt. Semmi sem garantálja, hogy lesznek köztük olyanok, akikkel a gólyatáborban összepacsiztál, biztos, hogy lesznek ismeretlen arcok is, tehát így is, úgy is ismerkedned kell. Ahhoz meg nagyon pechesnek kell lenned, hogy egy szemináriumon te legyél az egyetlen, aki nem ismer senki mást. Amúgy meg nálunk az összes órán az volt az első minden félév elején, hogy mindenki egyenként bemutatkozott és mondott pár szót magáról. Így a tanárok is megismertek minket, meg mi is egymást.

Az utolsó érvem pedig, hogy a legtöbb intézményen nem is létezik gólyatábor, mégis kialakulnak baráti kapcsolatok. Az ovi mondjuk még más helyzet, de általános iskolában sincs, középiskolában se (igaz, most elkezdett divatba jönni a gimis gólyatábor, de 10 éve még ilyen nem volt, mégis voltak az embereknek barátaik), se felnőttképzésen, nyelviskolában, OKJ képzésen stb. sehol máshol nincs ilyen. Csak az egyetemek erőltetik, mert hogy mekkora poén dolog. Ehhez képest a volt évfolyamtársaim közül, akik voltak gólyatáborban, jó ha 10-ből 1-2 ember mondta utólag, hogy tetszett neki, a többi szerint gagyi volt az egész.

2015. aug. 12. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!