Milyennek tartjátok a nyelvoktatást a közoktatásban?
Figyelt kérdés
2015. júl. 31. 16:02
2/6 anonim válasza:
Teljesen rosszul közelíti meg a témát. Persze vannak tanárok akik jók, de a többség kritikán aluli. Aki meg tényleg tud angolul, az a jó részét nem könyvből tanulta...
3/6 anonim válasza:
Rossz, ahogy a közoktatás többi része is.
4/6 anonim válasza:
Sajnos nagyon a nyelvtani szabályokra mennek rá, szerintem inkább a beszédkészséget kéne előtérbe helyezni . Illetve nagyon kevés a jó tanár..
5/6 anonim válasza:
Én egy átlagos gimiben tanultam, és a sulink két kiváló nyelvtanárnak köszönhetően már 12.-ben nem kellett aggódnom a nyelvvizsga miatt, hiszen először sikerült a német és az angol is. Hozzáteszem azt is, hogy nem voltam nyelvi előkészítős, és egyszer sem voltam magántanárnál. Az osztály többsége megszerezte legalább egy nyelvből a középfokú nyelvvizsgát, úgy hogy nem volt mindenki nyelvzseni. Tehát összességében én személy szerint elégedett vagyok azzal a nyelvoktatással, amit ott kaptam, de természetesen tudom azt is, hogy én ebből a szempontból szerencsés voltam, ugyanis ha gyenge tanár tanított volna, akkor lehet nem jutottam volna el a középfoki egyik nyelvből sem. És mind tudjuk, hogy jócskán akad gyenge tanár az országban.
6/6 anonim válasza:
Siralmasnak, mint az egész rendszert. Hébe-hóba akad néhány jó tanár, de az ő kezüket is megköti az alapjaiban rossz tanterv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!