Felvettek aztán mégsem? 23. -án megkaptam az sms-t, hogy elértem a megszabott ponthatárt, és sikerült a felvételem az egyetemre. Hétfőn pedig kaptam egy sms-t, hogy egyik megjelölt helyen sem értem el a ponthatárt. Ez lehetséges?
Gondolom tudod hány pontod van. Az egyes sulikban a ponthatár nyilvános, neten elérhető (pl. felvi.hu)
Vesd össze a kettőt és kiderül, hogy felette vagy alatta vagy-e. Az sms-re amúgy oda van írva, hogy nem hivatalos tájékoztatás. A levél lesz a hivatalos.
Sajnos igen. Számold ki újra a pontjaidat a felvi kalkulátorba, majd nézd meg a megjelölt szakok ponthatárát. Ha fölötte vagy, akkor nincs para, várd meg a hivatalos levelet, amit a napokban postáznak. Ha viszont alatta vagy, akkor jó eséllyel meghülyült a rendszer csütörtökön és véletlenül küldte.
Egyik ismerősömnek is volt hasonló, mikor megkapta h felvették, nem is nézte meg a ponthatárt, majd a hivatalos postai levelen keresztül megkapta, hogy "Sorry...mégse. Boccs, elnéztük." Nyugi. Az sms-ek csalnak sok esetben. Felvin kalkuláld és megtudod!
Igen, irja, hogy nem hivatalos tájékoztatás.
A megjelölt szakon a ponthatár 280 volt, nekem pedig 339 pontom van. Tehát a pontok alapján simán be kellett, hogy jussak, kiszámoltam többször is.
Akkor az sms-el lehet a gond?
nem küld levelet az Oktatási Hivatal, drága.
Az e-felvételi oldalán lehet majd letölteni a besorolási döntést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!