Tavaly az összes orvosi egyetemen megegyezett az állami és az önköltséges ponthatár. Idén először központi ponthatárt hirdettek az állami képzésre. Lehetséges-e alacsonyabb ponthatár a költségtérítéses képzésre ennek megfelelően?
Nos, hát valójában az lett volna a kérdésem, hogy szerintetek lesz-e eltérés az állami és a fizetős helyek pontszámai közt most, hogy új rendszer van. :) De lehet, hogy kicsit homályosan sikerült megfogalmaznom!
Úgy tudom, a ponthatár annak a függvénye, hogy mi, felvételizők hogyan teljesítünk, s az eredmények alapján jelölnek ki egy eredményt, hogy n db hallgató kerüljön be. Szóval, abban, hogy magas lesz-e, sajnos nem látok előre. Egy másik topikban láttam, hogy a 2013 előtti pontszámok visszatérése miatt aggódnak. Szerintem akkoriban azért volt magasabb vidéken is, mert még nem volt kötelező a két emelt. Úgy nekem is lényegesen jobb volna a pontszámom, a SOTE is totál esélyes volna, nem is aggódnék. :)
Erre irányult a kérdés? :) Neked milyenek a kilátásaid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!