Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt bioszosok és emelt...

Emelt bioszosok és emelt kémiások leírnátok a tapasztalataitokat? Nagyon sokat segítene.

Figyelt kérdés
Bármit, mit húztál, milyenek voltak a vizsgáztatók. Okozott e valami meglepetést írásbelin, illetve szóbelin. Azt még írjátok oda, hogy hol éltek és mikor vizsgáztatok, köszönöm!
2010. márc. 2. 07:30
 1/10 anonim ***** válasza:
A: Zsírok olajok kémiája B: sóhidrolízis C: víz kivonása etanolból különböző anyagokkal. Az írásbelit szépen megnézed az oh honlapján. Semmi meglepetés nem volt korrektek voltak: írásbeli 94/100 szóbeli 50/50 => 96% Bp. 2009 október.
2010. márc. 2. 15:50
 2/10 anonim ***** válasza:

Biológia emelten voltam májusban (2009).

Az írásbeli szerintem megoldható volt, bár a genetika feladatot sokan szidták:) OM honlapján tén yleg megtalálod az összeset. Nekem 92/100 lett.

A szóbelin: A tétel: szén körforgása, mondani kellett szimbiózist, antibiózist meg hasonlókat, volt még pár kérdés hozzá...azt hiszem ennyi

B tétel: Egy szöveg volt a Humán Genom Projektről. DNS szerkezetét kellett elmondani, meg volt egy számolós feladat. A számoláson picit el kellett gondolkodnom, de nem volt vészes.

A vizsgáztatók amúgy rendesek voltak:)

A szóbelimre max pontot kaptam, így összességében 95%-os lett.

Csak nem orvosira készülsz?

2010. márc. 2. 18:41
 3/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! Igazából nem arra gondoltam, hogy most írjátok le, hogy milyen egy írásbeli, azt már rég megnéztem, csak emelt bioszosok folyton mondják, hogy "hú, ezen úgy meglepődtem, meg azt se tudtam ez mi, meg ilyen g*ci kérdést betenni", és eddig nem nagyon találtam ilyet, kiváncsi vagyok, hogy csak eddig nem tűnt fel ilyesmi, vagy ezt csak azok mondják, akik nem tanultak. Meg mondták ezt szóbelire is, hogy túl sok a megeleptés bioszon, de nem tudom mennyire fedi ez a valóságot, kémiáról meg szinte semmit se tudok. Ezért jól jönne minden tapasztalt. Az eddigi válaszokat pedig még egyszer köszi! Egyébként orvosira készülök. Várom a további beszámolókat.:)

2010. márc. 3. 14:23
 4/10 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Nézz be felvi.hu fórumra, ott tudnak neked küldeni emelt biosz szóbeli tételsort (amiket összeírtunk vizsga után). Szerintem írásbelin nem nagyon volt meglepi, de a szóbeli tételek..:D

Pl én nem hallottam a mém elméletről, vkitől pedig azt kérdezték:D Meg volt néhány cifra, de azért megoldható.

Amúgy amikor kijöttem írásbeliről, én is fel voltam háborodva, h huu de nehéz volt, meg nem tudtam rendesen, meg deszemét volt stb...aztán már utólag nem is tűnik nehéznek:) Ha a követelményrendszer alapján tanulsz, akkor nem lesz gond:)

Azt az előző kommentemben elfelejtettem, hogy Kiskunhalason vizsgáztam.

2010. márc. 4. 21:50
 5/10 A kérdező kommentje:
Utolsó: Köszönöm!:)
2010. márc. 6. 10:11
 6/10 A kérdező kommentje:
Akkor neked sikerült, ugye? Megkérdezhetem, hogy mit tanulsz most és hol?
2010. márc. 6. 10:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Sikerült igen:) Most orvosira járok Szegedre:)
2010. márc. 7. 18:24
 8/10 A kérdező kommentje:
Gratulálok! Általános?
2010. márc. 10. 14:16
 9/10 anonim ***** válasza:
Köszönöm:) Igen, általános orvosi:) Te melyikre készülsz?
2010. márc. 10. 16:16
 10/10 A kérdező kommentje:
Én is oda. :)
2010. márc. 24. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!