Szeptembertől Budapesten fogok tanulni, és elég sok bennem a kétely. Leírnátok nekem a tapasztalataitokat?
Idén felvételizek felsőoktatásba, és nagy valószínűséggel a BKF-re fognak felvenni. Nagyon nem akartam Pestre menni, sokkal inkább egy vidéki nagyvárosba, hogy hova, most mindegy. Szüleim nem engedtek, ezért maradt Pest. Rengeteg rosszat hallottam róla, kicsit félek is tőle. Írnátok nekem valami pozitív tapasztalatot is, hogy ne ilyen cinikusan várjam a szeptembert? Persze jöhetnek a rosszak is, mindenre fel akarok készülni. Jöhet bármi, a városról, az emberekről, a közlekedésről, akár magáról a suliról is.
Előre is köszönöm!
Mitől tartasz? Egy város, ahol, ugyanolyan emberek laknak, mint bárhol máshol, csak többen, emiatt picit másabb, mint egy kisebb város.
A közlekedés jó.
kezdj el tanulmányozni egy bp és egy bkv úthálózat térképet, főleg a suli és a kolesz környékén.
ha a tömeget nem szereted, jobb lesz megszeretned.
amúgy meg nem hinném, hogy egyedül leszel ebben a helyzetben a koleszban.
A közbiztonságról szóló rémhírek messze túlzóak. A tömegben nem árt vigyázni az értékeidre a jobb félni mint megijedni elv alapján, de ez igaziból annyi, hogy nem könnyen észrevehető és hozzáférhető helyekre pakolod a cuccaidat (a mobilod/pénztárcád nem lóg ki látványosan a farzsebedből, ilyenek), de ennél jobban aggodalmaskodni nem kell.
A BKV buszparkja olyan, amilyen (bár több járaton kifejezetten kulturált és modern buszok mennek), utazásra teljesen alkalmas, te nem fogsz szembesülni azzal a problémával, hogy most öreg-e a busz vagy sem - azzal a BKV sofőrjei és szerelői szembesülnek, akiknek karban kell őket tartani.
annyira nem kell félj a suli környéke nem vészes.
1-2 fontos dolog: ha lelépsz a járdáról itt az autók nem állnak meg mint vidéken szóval jól nézz körül.
az emberek kicsit bunkók, de vannak nagyon segítőkészek is.
mire vagy még kíváncsi?
amúgy engem is a BKF-re fognak felvenni te melyik szakra jelentkeztél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!