Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha nem lenne sem idő, sem...

Ha nem lenne sem idő, sem pénz kérdése, hány éves korig kezdenéd el az orvosi egyetemet?

Figyelt kérdés
3 területen is el tudok helyezkedni, és két nyelvet beszélek felsőfokon, jól keresek és időm is engedi, hogy most már azzal foglalkozzak, amit igazán szeretek. 18 évesen 3x is próbáltam bejutni, akkor még sikertelenül, akkor még nem voltam ennyire képzett, és munka mellett időm sem volt, stb. Nem azért akartam orvos lenni, hogy világokat változtassak meg, hanem azért, mert ez volt az álmom, imádom a témát, azóta is lelkesen tanulom, van is egy eü végzettségem, bár azért ennél jóval alacsonyabb szintű. 30 éves vagyok, nagyon gáz lenne néhány éven belül belevágni? Csak azért, mert érdekel? Szerintetek ez orbitális hülyeség lenne, vagy érthető és miért ne tenném, ha telik rá? Nem tudom, hogy megengedjek-e magamnak ilyet, vagy felejtsem el, mert semmi értelme. Lehet, hogy sosem fogok benne dolgozni, egyszerűen csak szeretném tanulni, szeretném elvégezni, megnézni, milyen egy ilyen suli, kipróbálni magam, hogy menne-e, stb. Ti hogyan döntenétek?
2015. jún. 20. 10:40
 1/8 anonim válasza:
Szerintem belevaghatsz. 43 eves korodra mar jo orvos lennel, es jo 15 evet praktizalhatnal:)
2015. jún. 20. 10:42
 2/8 delusion ***** válasza:

Harmincas éveim legeleje. Hangsúlyoznám, ez az én preferenciám, egyáltalán nem örökérvényű igazság.

Mivel egyértelműen jelezted, hogy két, az egész életedet határozottan befolyásoló erőforrás tekintetében sem szenvedsz "hiányt", illetve jó munka/továbblépési lehetőségeid vannak, ezért nem tartom különösebben orbitális hülyeségnek.

2015. jún. 20. 10:45
 3/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm az őszinte válaszokat!
2015. jún. 20. 10:56
 4/8 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, 30 évesen is ezt választanám, sok sikert! :)

Egy orvostanhallgató

2015. jún. 20. 13:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát ha sem a pénz, sem az idő nem lenne akadály, simán elkezdeném, ha ez érdekel. De orvosi mellett nem nagyon lesz időd dolgozni.
2015. jún. 20. 13:23
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem kötözködni akarok,csak leírom a véleményem:

-Ha elhasználtad már az államilag támogatott féléveidet akkor ki kell fizetned a félévenkénti 1 millió Ft-os tandíjat,ami ->12 félév->12 millió Ft.

-Orvosi mellett nem tudsz dolgozni,mert azt nem lehet levelezőn elvégezni, és így 6 éven át,el kell,hogy tartsd magad anyagilag.

-Ha mondjuk 1 évre 1 millió Ft-ot számolunk ,akkor az még 6 millióba fog fájni. Tehát összesen 18 millió Ft-nál vagy.

-Illetve nem tudom,mikor végeztél a tanulással,de ha már évekkel ezelőtt volt,hogy utoljára tanultál ,akkor nagyon nehéz lesz visszarázódni a tanulásba, 30 évesen már csak nem úgy fog az agyad,mint egy 18 évesnek

-Illetve majd 30 éves fejjel kell a 18 éves "gyerekek" mellett tanulnod és biztos,hogy lesz olyan,hogy nálad évekkel fiatalabbak fognak "ugráltatni" téged,ami nem tudom,hogy hogy fog majd esni.

Csak ennyit akartam,de ha tényleg akarod, és bármit vagy elviselni a cél érdekében, akkor azt mondom : HAJRÁ! és sok szerencsét!

2015. jún. 21. 07:44
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi a figyelmeztetést :)

Igen, az anyagi oldalával tisztában vagyok, nem apróság, ez tény.

Érettségi óta is folyamatosan tanultam, számomra nem volt fura, hogy 28 évesen 18 évesek között ülök, hogy őszinte legyek, egyáltalán nem érdekel :))))

3 suli után valahogy immunis rá az ember, hogy azon gondolkodjon, mások vajon mit gondolnak róla :)

Inkább csak azért vacillálok, hogy nem öregedtem-e már ki... de kb. 65 éves korig, nyugidíjig dolgozik az ember, és azért nem lenne mindegy, hogy kb. 20 évet még milyen területen töltök el. Eljött az a pont az életemben, amikor a pénz már másodlagos, ha nem így lenne, hátradőlhetnék simán. De úgy leélni egy életet, hogy semmi maradandót nem tettem, és őszintén szólva vágyom is rá, hogy ezt tanuljam... úgy érzem, adnék neki egy esélyt.

Köszi, hogy írtatok! :)

2015. jún. 21. 19:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Vágj bele! Tiszta szívemből kívánom, hogy sikerüljön! :)
2015. jún. 22. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!