Ha nem lenne sem idő, sem pénz kérdése, hány éves korig kezdenéd el az orvosi egyetemet?
Harmincas éveim legeleje. Hangsúlyoznám, ez az én preferenciám, egyáltalán nem örökérvényű igazság.
Mivel egyértelműen jelezted, hogy két, az egész életedet határozottan befolyásoló erőforrás tekintetében sem szenvedsz "hiányt", illetve jó munka/továbblépési lehetőségeid vannak, ezért nem tartom különösebben orbitális hülyeségnek.
Azt hiszem, 30 évesen is ezt választanám, sok sikert! :)
Egy orvostanhallgató
Nem kötözködni akarok,csak leírom a véleményem:
-Ha elhasználtad már az államilag támogatott féléveidet akkor ki kell fizetned a félévenkénti 1 millió Ft-os tandíjat,ami ->12 félév->12 millió Ft.
-Orvosi mellett nem tudsz dolgozni,mert azt nem lehet levelezőn elvégezni, és így 6 éven át,el kell,hogy tartsd magad anyagilag.
-Ha mondjuk 1 évre 1 millió Ft-ot számolunk ,akkor az még 6 millióba fog fájni. Tehát összesen 18 millió Ft-nál vagy.
-Illetve nem tudom,mikor végeztél a tanulással,de ha már évekkel ezelőtt volt,hogy utoljára tanultál ,akkor nagyon nehéz lesz visszarázódni a tanulásba, 30 évesen már csak nem úgy fog az agyad,mint egy 18 évesnek
-Illetve majd 30 éves fejjel kell a 18 éves "gyerekek" mellett tanulnod és biztos,hogy lesz olyan,hogy nálad évekkel fiatalabbak fognak "ugráltatni" téged,ami nem tudom,hogy hogy fog majd esni.
Csak ennyit akartam,de ha tényleg akarod, és bármit vagy elviselni a cél érdekében, akkor azt mondom : HAJRÁ! és sok szerencsét!
Köszi a figyelmeztetést :)
Igen, az anyagi oldalával tisztában vagyok, nem apróság, ez tény.
Érettségi óta is folyamatosan tanultam, számomra nem volt fura, hogy 28 évesen 18 évesek között ülök, hogy őszinte legyek, egyáltalán nem érdekel :))))
3 suli után valahogy immunis rá az ember, hogy azon gondolkodjon, mások vajon mit gondolnak róla :)
Inkább csak azért vacillálok, hogy nem öregedtem-e már ki... de kb. 65 éves korig, nyugidíjig dolgozik az ember, és azért nem lenne mindegy, hogy kb. 20 évet még milyen területen töltök el. Eljött az a pont az életemben, amikor a pénz már másodlagos, ha nem így lenne, hátradőlhetnék simán. De úgy leélni egy életet, hogy semmi maradandót nem tettem, és őszintén szólva vágyom is rá, hogy ezt tanuljam... úgy érzem, adnék neki egy esélyt.
Köszi, hogy írtatok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!