Miért ilyen drága az orvosi egyetem?
Számolj utána nagyon olcsó. Nézd meg egy matekszakos mennyit keres, ha végez?
Egy orvos kap egy tiszteletdíjat, de amíg a beteg nem fizet "hálapénzt" rá se néz (eddig egy kivétellel találkoztam). Ha hibázik, kijelnti, hogy műtéti (vagy egyéb) kockázat és az ügy le van zárva. Az orvosok egy jelentős része nem azért nem megy külföldre, mert nem ismeri a nyelvet, hanem mert töredékét sem keresné, mint itthon. Hidd el, ha elkezdesz dolgozni, egy hét alatt többet keresel, mint a fél éves tandíj.
6-os! Nagyon nincs igazad. Egy orvosrezidens legfeljebb nettó 120-130.000.- Ft-ot kap évekig. Hálapénzt majd csak akkor, ha már osztályos orvos lesz. De a hálapénz is egyre kevesebb.
De még hálapénzzel is kevesebbet keres, mint külföldön keresnek az orvosok. Ne a menő nőgyógyászokra, sebészekre hivatkozz.
Ha 26 évesen kezded, akkor jó ha 35 évesen lesz elfogadható jövedelmed.
A 06:27-es válaszomat lepontoztátok. Sajnos személyes tapasztalatból beszélek. Hagytak szerszámot a testemben (Az elhelyezkedése alapján nem felejtettek, hanem nem bajlódtak az eltávolításával). Azt javasolták, pereljek. Az orvos (ha nyerek) pénzbírságot kapott volna...
A családban volt haldokló, akinek az alapvető kezeléseit (fájdalom csillapítás, tisztába tétel...) is csak igen komoly "hálapénzzel" tudtuk biztosítani, mondván "úgy is meghal". Nem tévedtek (ez nem is volt vitás) 3 hónap múlva meg is halt.
Baleset után maradó mozgásbeszűkülések maradtak vissza. Hálapénzzel sem tudtam elérni, hogy ez a zárójelentésre rákerüljön (életemben az első eset volt, amikor a kezelés külön pénz nélkül korrekt volt)
Ezek a szalonképes cenzúrázott tapasztalataim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!