Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ki milyen tételt húzott emelt...

Pónil kérdése:

Ki milyen tételt húzott emelt kémia érettségin? (2015)

Figyelt kérdés
Mint és a Si és C összehasonlító jellemzése.

2015. jún. 5. 11:23
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Én ma érettségiztem. A-tétel volt a termokémia (Hess tétel, aktiválási energia, exoterm, endoterm reakciók, katalizátorok, képződéshő, reakcióhő...stb.)B-tétel volt a KMnO4-ra HCl-t csepegtetünk és mi lesz belőle...stb. A C pedig az volt, hogy 3 szerves vegyületnek meg volt adva a FP-ja és meg kellett mondani, hogy miért annyi (moláris tömeg, kötőerők). Összességében nem volt nehéz.

Amúgy én bioszon jártam úgy mint a gázszárítós srác (gondolom srác, a stílusából ítélve). Mondtam egy teljesen jó megoldást és úgy néztek rám, mintha egy retardált idióta lennék... Utána megkérdeztem mindenkit és ők is ugyanazt mondták volna, amit én. Szóval szívesen mondtam volna a vizsgáztatóknak, hogy mit és hova rakjanak.

2015. jún. 8. 14:30
 22/23 anonim ***** válasza:
Utobbi valaszolo, neked megvoltak adva szempontok, hogy mit fejts ki, es peldakat mennyire kertek az A tetelhez?
2015. jún. 8. 16:54
 23/23 anonim ***** válasza:
Nekem csak kulcsszavak voltak úgy és azok amiket fent írtam. Példákat csak az exoterm és endoterm reakcióknál kértek. Mikor mész? Nagyon szorítok neked, mint sorstársam. :)
2015. jún. 8. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!