Ki milyen tételt húzott emelt kémia érettségin? (2015)
Az élőkörnyezet kémiája: arról kellett beszélnem, hogy milyen vegyületek, elemek vannak a különböző élőlényekben, meg mi a hasznuk, hogy kerülnek oda stb stb jó sokat kérdeztek vagy 20 kérdésük biztosan volt.... izzadtam is keményen (:
37. kísérlet
Halogenidek összehasonlítása
Inkább a hidrogénhalogenidekre voltak kíváncsiak, de azért belekérdeztek ott is mindenbe, amikor elmondtam fullosan őket (mert azért az nem nehéz), akkor jöttek az általános kérdések. :D
Nem erre számítottam, én is azt gondoltam, hogy ha nem is aranyba leszek öntve, de azért kicsit empatikusabbak lesznek. Na nem voltak azok. :D
Mindegy ez is meg volt, most már jön a biosz jövőhéten.
(a kémiát olyan 80-82%-ra saccolom)
A: zsírok, olajok (fogalom, ált. jell., brómaddíció, halmazállapot + magyarázat, hidrolízis és termékei, jelentőség)
B: 11. kísérlet
C: Gázszárítás oka, gázszárítási módszerek... (H2SO4 és NaOH).. Király, hogy ilyet mi nem is tanultunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!