Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ki milyen tételt húzott emelt...

Pónil kérdése:

Ki milyen tételt húzott emelt kémia érettségin? (2015)

Figyelt kérdés
Mint és a Si és C összehasonlító jellemzése.

2015. jún. 5. 11:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

"C: Gázszárítás oka, gázszárítási módszerek... (H2SO4 és NaOH).. Király, hogy ilyet mi nem is tanultunk..."

Ejj akkor te is beleszaladtál egy "jó" tételbe.

2015. jún. 6. 14:03
 12/23 anonim ***** válasza:
Hát igen, arra rájöttem, hogy a NaOH-dal nem lehet savas jellegű gázokat szárítani, mert közömbösíti.. Ugyanez a helyzet a kénsavnál, csak fordítva, azaz kénsavval a bázikus tulajdonságú gázokat nem érdemes szárítani. De mivel nem jutott eszembe bázikus tulajdonságú gáz, ezért arra nem hiszem, hogy fogok pontot kapni... Csak az ammónia jutott eszembe, viszont azzal nem tudtam volna felírni egyenletet..:/
2015. jún. 6. 14:09
 13/23 anonim ***** válasza:

Ja és annyit segítettek, hogy mi történne, ha kénsavval próbálnánk kénhidrogént szárítani.. Én meg elkezdtem felírni a reakcióegyenletet, csak előtte szóban mondtam, hogy SO2 keletkezne, azaz megváltozna a gáz. Erre felhúzták a szemöldöküket, mintha valami eszeveszett nagy baromságot mondtam volna.. Most utánanéztem neten: H2S + H2SO4 = S + SO2 + 2 H2O

Ha hagyták volna hogy folytassam, akkor simán rájöttem volna a válaszra.. Na de mindegy is, most már úgy sem tehetek semmit. Ilyet húztam, ez van... Ilyen az én szerencsém. És csak az a borzasztó, hogy az előttem lévők "álomtételeket" húztak: (A) reakciók csoportosítása, (A) acetilén jellemzése, (A) CO2 és SO2 összehasonlítása, (C) PVC-gyár leégése.. Én meg.. ehh..

2015. jún. 6. 14:15
 14/23 anonim ***** válasza:

A Foszfor anyagszerkezete. Allotróp módosulatainak jellemzése, oxidja, foszforsav tulajdonságai, foszforsav sói és annak biológiai jelentősége

B 56. kísérlet (szódabikarbóna, ecetsav, fenol)

C 2. periódus gáz halmazállapotú elemei közül melyiknek a legkisebb a sűrűsége standard körülmények között és miért?

2015. jún. 6. 15:21
 15/23 anonim ***** válasza:

10-es, nagyon sajnállak azért a C tételért :/ tényleg elég peches vagy...én is maximum 1-2 mondatot tudnék összehozni azzal a tétellel kapcsolatban, de szerencsére a C tétel kevés pontot ér...hány pontra számítasz az 50-ből?

2015. jún. 6. 17:38
 16/23 anonim ***** válasza:

sajnos 35nel tobb nem nagyon fog osszejonni, mert a gliceridek sem mentem makulatlanul:/

folytonosan kerdeztek, mar az elejetol kezdve szoval a folyamatossagra sem fognak sok pontot adni.

A tanarom szerint legalabb 45 pontot kellett volna elerjek a kemiatudasommal. Az a baj hogy en is igy gondolom, de ez teljesen tetelfuggo. Pont beletrafaltam egy olyan tetelbe amit kevesbe ismertem. :/

Tobbiek, ti hany pontra szamitotok? :)

2015. jún. 6. 17:50
 17/23 anonim ***** válasza:

C tételnek kicsit rosszul indultam neki, de segítőkérdésekkel megoldottam végül, tehát max 1-2 pontot vonhatnak le.

Remélem összességében nem megy 47 alá, mert így 80%-os lehet az írásbelivel együtt :)

2015. jún. 6. 18:01
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

A: Kén és Oxigén összehasonlítása

B: 57. kísérlet

C: Galvánelemnek meg volt adva az elektromotoros ereje , az egyik elektród Ni volt, meg kellett határozni a másik elektródot.

A problémám a C résznél jelentkezett, mivel a kapott függvénytáblázatban más volt a Ni st potenciálja, így nem tudtam megoldani, mert nem találtam olyan fémet amelyik megfelelt volna.

A problémámat jeleztem, megvizsgálták és azt mondták elfogadják.

2015. jún. 6. 21:53
 19/23 anonim ***** válasza:
53%

A:vas, és alumínium összehasonlítása

B:etil alkohol + tömény kénsav kvarchomokra csepegtetve

etén gáz elégetése+brómos vízben oldása

C:hcl reagáltatása nh3-val, és naoh-dal.

2015. jún. 7. 01:13
 20/23 anonim ***** válasza:
Melyik iskolában emelteztetek?
2015. jún. 7. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!