Mi szerepel a matek emelt szóbeli tétellapján? Elég ha
megtanulok 4-5 definiciót 2-3 tételt és egy
bizonyítást?
Figyelt kérdés
A lapon rákérdeznek egy konkrét definicióra? én ugy tanultam, hogy kiválaszottam pár definiciot pár tételt és egy bizonyítást tételenként... így jó lesz?
Ezt most nem értem. Egy tételt fel kell építeni, nem 4-5 definíciót elmondani! Az értékelési szempontok egyike a tétel felépítése, aztán a definíció(k) kimondása, a választott tétel bizonyítással, majd a tételben szereplő fogalmak, állítások matematikában, ill. más tudományokban való alkalmazása.
keress rá!
2015. máj. 31. 21:26
2/7 anonim válasza:
A tétel címe (ezek közül valamelyik: [link] ), és egy a tételhez kapcsolódó feladat (olyasmi, mint az írásbeli első felében volt). Ezen kívül kapsz egy ilyet is kinyomtatva:
És persze beleszámít a tétel felépítése is, de pusztán a jó definícióval és az egy tétel + bizonyítással is meglepően sok pontot el lehet érni, lásd itt:
Amúgy az oktatas.hu-t tessék nézegetni, ha még nem mondott neked ilyet senki.
2015. máj. 31. 22:50
3/7 anonim válasza:
Hát, azért a felelet felépítésére adott 10 pont a 35-ből nem kevés. Ha "odadob" a vizsgázó egy tételt meg egy definíciót, a felépítés nyilván 0/10 pont lesz, az alkalmazásról nem is beszélve...
2015. máj. 31. 23:29
4/7 anonim válasza:
Igen, igen, de a tétel + definíció 10 pont a 35-ből az azért elég kellemes dolog, amivel könnyen fel lehet készülni, és megvan belőle a szóbeli 25%. Én kellemesen meglepődtem, mikor az érettségire készültem, hogy ilyen simán át lehet menni a szóbelin. (Persze ez úgy 10 pont, hogy a felelet felépítése és szerkezete címszó alatt 2 pont a témához illő definíció és tétel megtalálása. Ez kicsit részletesebb: [link] ) Az alkalmazások szintén egy elég bónusz 4 pont, én feladatmegoldásból is jó voltam, az is instant 8 pont. Úgy mehettem oda, hogy 20 pont tuti a zsebemben van… (Aztán élesben nem jutott eszembe semmilyen tétel, aminek a bizonyítását elmondhatnám, és így rávezettek valami nagyon egyszerűre, aminek tudtam a bizonyítását. Szóval még jófejek is voltak.)
2015. jún. 1. 00:12
5/7 anonim válasza:
Matek emelten általában jófejek. Én az elméletet tudtam,de a bizonyítást bevallom, hogy nem értettem, előző nap néztem csak rá, mégis megadták a pontot. A feladatot elrontottam (valszám, kissé túlbonyolítottam), de arra is a fele pontot megadták, összeségében 28/35. Tényleg inkább arra kíváncsiak, amit tudsz, nem arra, amit nem. De azért fűzd fel a feleletet egy vázra, ez készülési időben nem sokkal több, mint amit fent felsoroltál (ami még kell: bevezetés-mi is ez-, meg még az alkalmazásokra keress rá neten).
De összességében jó ez így.
2015. jún. 1. 04:00
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azt értettem, hogy szép kerek feleletet várnak, csak az nem volt világos, hogy egy adott tételen belül megmondják-e,hogy pontosan melyik definiciót és tételt kell mondanom, és melyik bizonyítást, vagy szabadkezet kapok, de a válaszokból az jött le, hogy szabadkezet kapok. :)
2015. jún. 1. 21:10
7/7 A kérdező kommentje:
Utólag annyit hozzátennék, hogy mindegyik tételnéél mondd hozzá , h tételről beszélsz, és a definicióknál, hogy az egy definció... nekem azt mondták, h mivel nem mondtam, nem tudnak rá pontot adni...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!