Idei SZIE-ÁOTK-ra jelentkezők, hogy sikerültek nektek az emelt biológia és kémia érettségi vizsgák?
Tudom, már nem annyira aktuális, de a 9. és a 10. hozzászólóhoz csatlakozva, én is 24 éves vagyok, és most jelentkeztem a vidéki fogorvosikra és orvosikra. Nekem is az állatorvosi volt a célom, de 412 ponttal nem hinném, hogy bekerülnék. Már 2010-ben végeztem egy nagyon szar középiskolában, 2012-ben vettek fel a SZTE-GYTK-ra, ekkor 414 pontot számoltak, 2013-ban 415 volt az állatorvosin, majdnem bekerültem volna, bár akkor nem adtam be. De matekból nagyon gyenge vagyok, a GYTK-ról is azért vágtak kimert abból 3. alkalomra sem tudtam levizsgázni.
De nálam sem megy sajnos annyira a kémia, akármilyen hihetetlen, de 2011 májusában 74% lett az emelt mérsékelt felkészüléssel, de 2011 őszén újra megpróbáltam, előtte hónapokig a Villányi könyveket tanultam, az 5-ösöm lesz kémiából számításokat mind megoldottam, és ekkor csak 66% lett a kémiám!! Hihetetlen!! 2012 májusában újra még jobban rákészültem, és ekkor meg csak 57% lett!! Katasztrófa!!
De azért remélem, hogy 82%-os biosszal és 74%-os kémiával bekerülök valamely vidéki egyetemre! De az állatorvosiról szerintem lemondhatok. :(
Kérdező,sikerült bejutnod?
Látom sokan nem egyből érettségi után kezdik az állatorvosit :)Én még tavaly érettségiztem, majd évet halasztottam(utazgatni akartam) és most az ELTE orosz szakra járok,imádom a nyelveket, angol és német felsőim is vannak,de mindig is állatorvos akartam lenni,csak érettségi évében inkább a tolmács felé vonzódtam jobban, így arra indultam el. Habár biosz-kémiás osztályba jártam és mindig 4-5-ös voltam mindkettőből. 2016-ban megpróbálom végre az állatorvosit,egyszerűen tudom,hogy ez az igazi hivatásom :) Ha minden igaz minimum 430 pontom lesz,ami elég kell,hogy legyen :) 20 éves leszek akkor.
Mi lett végül veletek?
Sikerült, elvégeztétek?
Kiből mi lett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!