Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Alkalmassági vizsgákon (óvónői...

Alkalmassági vizsgákon (óvónői/tanítói) szoktak buktatni?

Figyelt kérdés
2015. máj. 22. 18:20
 1/7 anonim ***** válasza:

Valószínűleg igen. (másképp ennek nincs értelme)

Gondolom nézik, hogy beszédhibás vagy e ha igen mennyire kiküszöbölhető. (ha valaki az eléggé akkor azt elutasítják) Meg hasonlóak.

2015. máj. 22. 18:53
 2/7 anonim ***** válasza:

"Buktatni" nem tudnak, hiszen még fel sem vagy véve. Maximum az történik, hogy ráírják az alkalmassági papírodra, hogy "nem alkalmas".

Ilyenkor esetleg van lehetőség felülvizsgálatra menni és akkor másik oktatók is megnézik és még lehet esély az alkalmasságra (helyzettől függ nyilván). Egyébként igen, elő szokott fordulni, hogy elküldenek jelentkezőket - legfőképpen ének alkalmassági vizsgálatról, illetve a testiről (beszédhibánál csak a nagyon durvát szűrik ki, így ott én még nem hallottam ilyesmiről).

2015. máj. 22. 21:23
 3/7 anonim ***** válasza:
Amikor én felvételiztem akkor volt akinek nem lett meg. A későbbi években segédkeztem is a felvételiken és akkor is volt, akinek azt mondták viszlát...
2015. máj. 26. 09:32
 4/7 A kérdező kommentje:
És milyen buktatók vannak? Az alkalmasság vizsga melyik része a nehezebb?
2015. máj. 26. 15:22
 5/7 anonim ***** válasza:

Általánosságban kérded vagy kimondottan a tesin?

Én úgy gondolom, h akinek amelyik a leggyengébben megy ott lehet buktató. Az ének az ami általában mumus és paráznak tőle. Én is attól féltem a legjobban.

A tesi szerintem nem vészes, de persze csak akkor ha az alapkondi meg van hozzá. A legtöbb ember akiket láttam tesi alkalmasságin kiselejtezni nagyon túlsúlyosak voltak. De olyan szinten, hogy a bemelegítő körökön lefulladtak.

2015. máj. 26. 15:33
 6/7 A kérdező kommentje:

Arra vagyok kíváncsi, hogy akik buktak, azok legtöbben miből és miért buktak. Például:

- ha valaki nagyon tagoltan olvas, azért kizárhatják vagy sem

- ha valaki nem tud énekelni, akkor kizárják-e vagy úgy vannak vele, hogy majd megtanulja.

- mennyire igaz az, hogy itt mindenkit átengednek

2015. máj. 26. 15:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha valaki nagyon tagoltan olvas, azaz nem képes 18-20 évesen folyékonyan olvasni teljesen egyértelmű, hogy nincs keresnivalója a pedagógus pályán.

Az éneklésnél ennyire nem szigorúak. Hisz az nem tartozik teljes mértékben az alapműveltséghez, úgy mint az írás és az olvasás. Elismerem, nekem gyöszösen ment az ének alkalmasságim, mert soha nem fejlesztettem az énekhangomat plusz lámpalázas vagyok, pláne egy idegen egyetemi tanár előtt :D De szerencsémre látott bennem reménysugarat és tovább engedett. De a másik vizsgáztató tanár aki ffi volt szerette szórni az embereket.

Az, hogy itt mkit átengednek hülyeség. Mert ha nincs meg az alap, akkor nem mehetsz tovább. Csak gondolj bele: elvégzi a képzést egy olyan ember aki nem tud olvasni és a 2 kör után kifullad...íratnád hozzá a gyereked? Persze, hogy nem. Ráadásul az iskola színvonalát is emeli ha jó pedagógusokat engednek szabadjára s nem pedig olyat aki végig bukdácsolja.

Egy szó mint száz: ahány tanár, ahány kar...annyiféle szigor és elvárás. Törekedj a maxra, legyél magabiztos és minden Ok lesz ;)

2015. máj. 26. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!