Mennyi az esélye, hogy a felvételin néhány minimumponthatárt lejjebb visznek?
Így túlélve a tegnapi magyar- és a mai matekérettségit, elgondolkoztam azon, hogy vajon kinek lesz 400-420 pontja (gondolok itt azoknak akik nem dupláznak).
Gimiben végig kitűnő voltam, mindig tanultam. Előző évi matek érettségiket is megoldottam (tanár felügyelete mellett, és ő is javította ki), és csak majdnem mindegyik 90% fölötti lett. Most meg már van fent neten nem hivatalos megoldókulcs, az alapján örülhetek egy 70%-nak... Hogy is van ez? Miért jó szívatni a diákságot? Jobb kérdés: miért pont velünk kezdik?
Ráadásul: zéró térgeometria, zéró koordinátageometria... Pont amire általában a legtöbbet készül az ember... Helyette csak statisztika, valószínűségszámítás, kombinatorika és százalékszámítás.. Hihetetlen.
Gyógyszerészetre akarok menni, ott 400 a minimumponthatár, de ha nem írok legalább 80-as emelt bioszt és kémiát, akkor nem is álmodhatok róla... Eddig nem a duplázás volt a cél..
Vélemények? Van esély arra, hogy lejjebb viszik a minimumponthatárt?
A ponthatárok (a legtöbb szakon) úgy működnek, hogy van x diák, akiket felvesznek és a legutolsó akit felvettek, annak a pontszáma adja a ponthatárt.
Tehát ha idén nehéz az érettségi és rosszabbul sikerült az embereknek, akkor a ponthatár is lejjebb fog kúszni.
Köszönöm az értelmes választ második!
A hármasnak meg csak annyit, hogy nem szapulást kértem.. Képzeld, a 2010 előtti emelt kémia és biosz érettségiket is megírtam, és azok simán 80-90% közöttire sikerültek. És megcsináltam 2010-2014-ig mindet és hidd el saját bőrömön tapasztalom, hogy 2010-tól folyamatosan nőtt a nehézségi fokozat, ugyanis már a 70-75%-ért is vért izzadok, főleg a kémiai számításoknál.. Az meg hogy neked 90 és 100% lett, a kérdésemhez egyáltalán nem kapcsolódik, ellenben gratulálok, nagyon szép eredmény! Viszont számomra -mivel 100 pontom már tuti van a kitűnő bizonyítványokból - mindig is kézenfekvőbb megoldásnak tűnt az érettségi pontokkal való pontszámítás. És beismerem nem fordítottam extra sok energiát a bioszba és a kémiába, mert tudtam, hogy elég, ha 70-75% körüli eredményt érek el. De ehhez természetesen szükséges egy elég jó szintet teljesíteni a többi tárgyból is. És elnézést, hogy felháborít, hogy tényleg nehezebbnek látjuk mi végzősök az idei érettségit. Egy egyetemista könnyen beszél, nyilván sokkal többet kell tanulnotok, de amikor te érettségiztél biztos vagyok benne, hogy te se azt gondoltad, hogy lósz*rt sem kell tudni az érettségire...
És csak úgy mellékesen a duplázás egyáltalán nem korrekt. Valamiért nem érzem fairnek, hogy valaki 2 tárgyból kimagaslóan teljesít, a többiből meg épphogy csak átfújja a szél.. Mások, akik meg érettségin is hozták az ötös szintet mindenből, mégsem kerülnek be, mert van jó pár olyan mázlista, aki duplázással bejutott, holott pl nyelvi szint = 0, matektudás = 0, mindemellett a magyar és a töri is egy nagy kalap tudjuk mi lett..
Félreértés ne essék, ez nem feltétlenül rád vonatkozik, hiszen nem ismerlek. Biztos ami biztos, te tudsz valamit, ha hibátlan emelt kémiát írtál. :D
Kedves 46%-os ! :)
Linkelnél nekünk egy képet az emelt kémia és biológia eredményedről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!