Novellaelemzéssel kapcsolatban lenne néhány kérdésem (? )
Figyelt kérdés
A héten elkezdtük gyakorolni a novellaelemzést és magunktól kell írni úgy, hogy még egyet sem csináltunk meg közösen, pár nap múlva viszont jegyre fog menni de senki nem tud semmit. A szempontok megvannak de mégsem tudom. hogy konkrétan mit kéne bele írni vagy hogyan. Nekem a bevezetés már alakulgat, viszont a befejezéshez nem tudok hozzákezdeni. Tárgyalást még nem írtunk.
Segítenétek nekem példákkal? Tárgyalásról is írhattok.
2015. márc. 24. 13:38
1/2 anonim válasza:
Nem adott a tanárod támpontokat,hogy milyen szempontból írj a novella elemzésben? Mert az írásbeli érettségin irányított novella elemzés és ha a feladatban kért szempontról nem írsz,hanem másról helyette,akkor rengeteg pontlevonás jár érte.
2/2 A kérdező kommentje:
Diktált egy oldalt arról, hogy például a bevezetésben, tárgyalásban és befejezésben miről kell írni. (Az íróról pár dolog, mi a mű témája, cím értelmezése, rövid tartalom, mi belőle a tanulság, szereplők és helyszínek jellemzése stb). Ilyenek vannak írva róla, persze sokkal több de mielőtt elkezdjük írni magunktól csak annyit mond, hogy melyik novelláról írjunk. Persze mint aki sose csinált ilyet, nem tudjuk, hogy konkrétan hogyan is kell róla írni.
2015. márc. 25. 18:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!