Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Keptelen vagyok tultenni...

Keptelen vagyok tultenni magamat azon, hogy megbuktam, foleg most a legrosszabb erettsegi szezonban. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

9-be megbuktam, evet is ismeteltem. Egesz evben nem tanultam semmit, rengeteget logtam szoval ezt elore tudtam, nem is tanultam potvizsgara. Ugy voltam vele, hogy a kovetkezo evben megvaltozok es osszeszedem magam, de rossz tarsasagba keveredtem igy nem igazan tanultam, szinte csak a kettes volt a cel. A "barataim" kibuktak. Eljott a 10. es en megint rossz baratokat valasztottam, allandoan logtunk el lehet kepzelni... csak 70 igazolatlanom volt. A baratnomet kirugtak felevkor, akkor en 8! tantargybol megbuktam, viszont utana ossze szedtem magam es 7et kijavitottam. Az irodalom tanarom 2,3ra megbuktatott ev vegen csak azert mert a szobeli kiserettsegim nem sikerult (azert mert azon a heten amikor tanulni akartam pont beteg voltam) viszont az irasbelim 4-es lett, az egyik legjobb az osztalybol de hat hiaba. Maradt a potvizsga. 10 tetelt adott fel a tanar, de csak 8at tanultam meg. Ket jo tetelt huztam. Leirtam egy eletrajzot, elmondtam egy verset, de ezutan azt mondta, hogy huzzak meg egy tetelt es pont olyat sikerult amit nem tanultam meg. Megbuktatott.

Semmirevalonak erzem magam es borzasztoan szeggyellem, mostanaban allandoan ezen emesztem magam. A kortarsaim a napokban edettsegiznek, nekem meg ket ev van a gimibol ahonnan egyebkent mar szinte minden tanar kiutalt... igy jovore valtanom kell. Nekem is lennenek celjaim, egyetem vagy fosuli de meg csak emliteni se merem ezt senkinek. Mar ugy erzem jobb lenne abba hagyni az egeszet mint egozni, hogy 6 ev kellett ahhoz, hogy kijarjam a gimit. Ma megneztem a magyar erettsegit es egyaltalan nem tunt neheznek es ezen nagyon kiakadtam.

Mit tegyek, hogy ne utaljam ennyire magam?

2015. máj. 4. 22:48
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Szerintem itt valamit félreértettetek. Csak a múltat vázoltam fel. A jelenlegi helyzet, hogy 10-es vagyok másodjára, de nem állok bukásra semmiből nem fogok megbukni, csak szörnyen szégyellem, hogy a múltban így történt és nem tudom túltenni magam ezen.
2015. máj. 5. 13:04
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem túldramatizálod. Én is megbuktam, ráadásul még egy évet is veszítettem, mert nyelvi előkészítő osztályba jártam... Idén érettségiztem volna, de 10-es vagyok.

Az előző iskolámban majdnem minden tanárom megalázott, azt hangoztatták, hogy hülye vagyok, semmire nem vagyok képes és soha nem fogom vinni semmire. Egy ideig hittem is nekik. 10. végén megbuktam, végigtanultam a nyarat és pótvizsgán is meghúztak. Akkor döntöttem el, hogy ha törik, ha szakad, én eljövök abból az iskolából. Átjelentkeztem egy másik iskolába és összeszedtem magam. Most a célom, hogy 2 év múlva felvételizzek a BME-re, emelt matek érettségit akarok tenni és mindent meg is teszek azért, hogy sikerüljön. Csak azt tudom neked tanácsolni, hogy fejezd be a sírást, hogy milyen rossz neked, keress egy gyengébb iskolát és igenis legyenek céljaid, tegyél értük. Mindenhonnan van kiút és mindig tovább lehet menni. Egy kicsit sem bánom, hogy így alakultak a dolgaim, mert így legalább van miért tanulnom, van mi miatt bizonyítanom. Tedd túl magad a dolgokon, és röhögd képen a tanáraidat és bizonyítsd be, hogy igenis képes vagy a dolgokra. Ha mindig azon szomorkodsz, hogy megbuktál és hasonlók, akkor soha nem fogsz előrébb jutni. Én személyes tapasztalatból beszélek, hogy meg lehet csinálni. A mostani iskolámban osztályelső vagyok, szeretnek a tanárok és megbecsülik a tudásom. Minden a te hozzáállásodon múlik, még nincs késő elkezdeni tanulni. Nekem is nehéz leülnöm és tanulnom, mert könnyen terelhető a figyelmem, de muszáj. Ha akarsz valaki lenni ebben az életben, ha el akarsz érni valamit, akkor szedd össze magad és tanulj. Ha gondolod írj privát üzit és még beszélhetünk ezekről a dolgokról.

(Szerintem egyébként a bukás az egyik legmotiválóbb dolog ahhoz, hogy észbe kapjon az ember és elkezdjen tanulni.)

2015. máj. 5. 13:05
 23/25 anonim válasza:

Szia!Abszolút megértem a helyzetedet, mert én is így éreztem magam, nem lusta voltam, hanem egész egyszerűen életképtelen sajnos ezen a téren.Elmentem pszichológushoz, mert magamtól nem tudtam változtatni, annyira beleszoktam a dolgokba.Segített.Plusz én elmentem esti suliba, sokkal jobb,bárcsak mindenkinek elmondhatnám, hogy akinek probléméi vannak, oda menjen.Heti 2x van suli, simán be lehet járni, délutántól estig van,de azt a 2 napot tényleg bírd ki.Kötetlenebb az egész és jobban is tanítanak.Idősebb osztálytársak vannak általában, így a társaság is jó :) Én az utolsó fél évben töltöttem el estin, mikor mr szüleim is belátták, hogy nincs más lehetőség.15ezer forint volt a beiratkozás, de semmi más költsége nincs, csak hogy a tb-t fizetned kell magad után, ha nincs melóhelyed(6ezer ft/hó), de családi az jár 20 éves korodig és diákigazolvány is :)

Én most érettségizek, hidd el, van kiút abból, ami most veled van!!!De mivel a rendes sulirendszerben képtelen vagy létezni, esti a legjobb megoldás:)

2015. máj. 5. 19:57
 24/25 anonim válasza:

Azt kifelejtettem, hogy az érettségiért 49ezer forintot kellett fizetnem, mert ugye ez esti, de hidd el, megéri..és simán megkeresel ennyit, ha párszor elmész dolgozni :)

Ne utáld magad, teljes ember vagy te is, ne ragadj le a múltban :) De annak érdekében, hogy továbbtanulhass, én nagyon az estit ajánlom!!!Aztán ha megszerzed az érettségit, tanulhatsz olyat, amihez kedved van ^^ fel a fejjel, tudom milyen, ki kell bírni :D ;)

2015. máj. 5. 20:00
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Te tenyleg ketszer buktal? Bocsi de ez nevetseges. Ne fogd arra h rossz tarsasagba keveredtel mert barmikor kiszallhattal volna. Egyebkent az irodalomtanarodra se haragudj mert ha pl felkeszultel volna akkor nem lett volna alkalma megbuktatni. Igazan sajnalom h beteg voltal de betegen is lehet tanulni foleg ha otthon vagy egesz nap. Nekem most van vizsgaidoszakom es beteg vagyok de ennek ellenere bejarok orakra, tanulok es nem sunyulom el a dolgokat. Persze en nem is buktam meg.

Par aprosag: van akinek 6 ev kell ahhoz h kijarja a gimit (pl a hatosztalyos gimisek) ha pedig annyira nagy asznak kepzeled magad h milyen konnyu volt a magyar erettsegi akkor biztos csak nekem fura h pont abbol buktal :DDD

Ha jovore masik suliba mesz ott probalj meg tanulni es jobban megvalasztani a barataidat. Nem hiszem el h keptelen vagy leulni es tanulni meg akkor is ha lusta vagy. En is az vagyok, ha nem muszaj akkor nem tanulok de ha akarok akkor igenis orakon at koncentralok. A pszichologia szakra nagyon jo angol kell ugyh kezdj el arra tanulni, tegyel felsofokut minel hamarabb. Ez az egyik legmagasabb pontszamot kovetelo szak igy hacsak nem kezdesz el iszonyuan tanulni nem kerulsz be. Ime egy motivacio!

Bizonyara nehez lehet a helyzeted de nem tudom aterezni, ne haragudj. Igen, a sajat hibadbol tortentek ezek a dolgok es utana meg sajnaltatod is magad ahelyett hogy tanulva a dologbol igyekeznel mindenkivel elfedtetni ami tortent ugy hogy elkapraztatod oket a szorgamaddal es javulo eredmenyeiddel.

2015. máj. 5. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!