Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Keptelen vagyok tultenni...

Keptelen vagyok tultenni magamat azon, hogy megbuktam, foleg most a legrosszabb erettsegi szezonban. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

9-be megbuktam, evet is ismeteltem. Egesz evben nem tanultam semmit, rengeteget logtam szoval ezt elore tudtam, nem is tanultam potvizsgara. Ugy voltam vele, hogy a kovetkezo evben megvaltozok es osszeszedem magam, de rossz tarsasagba keveredtem igy nem igazan tanultam, szinte csak a kettes volt a cel. A "barataim" kibuktak. Eljott a 10. es en megint rossz baratokat valasztottam, allandoan logtunk el lehet kepzelni... csak 70 igazolatlanom volt. A baratnomet kirugtak felevkor, akkor en 8! tantargybol megbuktam, viszont utana ossze szedtem magam es 7et kijavitottam. Az irodalom tanarom 2,3ra megbuktatott ev vegen csak azert mert a szobeli kiserettsegim nem sikerult (azert mert azon a heten amikor tanulni akartam pont beteg voltam) viszont az irasbelim 4-es lett, az egyik legjobb az osztalybol de hat hiaba. Maradt a potvizsga. 10 tetelt adott fel a tanar, de csak 8at tanultam meg. Ket jo tetelt huztam. Leirtam egy eletrajzot, elmondtam egy verset, de ezutan azt mondta, hogy huzzak meg egy tetelt es pont olyat sikerult amit nem tanultam meg. Megbuktatott.

Semmirevalonak erzem magam es borzasztoan szeggyellem, mostanaban allandoan ezen emesztem magam. A kortarsaim a napokban edettsegiznek, nekem meg ket ev van a gimibol ahonnan egyebkent mar szinte minden tanar kiutalt... igy jovore valtanom kell. Nekem is lennenek celjaim, egyetem vagy fosuli de meg csak emliteni se merem ezt senkinek. Mar ugy erzem jobb lenne abba hagyni az egeszet mint egozni, hogy 6 ev kellett ahhoz, hogy kijarjam a gimit. Ma megneztem a magyar erettsegit es egyaltalan nem tunt neheznek es ezen nagyon kiakadtam.

Mit tegyek, hogy ne utaljam ennyire magam?

2015. máj. 4. 22:48
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Már rég óta érdekel a pszichológia, de inkább nem említem senkinek mert kiröhögnének :) ezen kívül még a biosz.
2015. máj. 5. 00:18
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Jelentkezz pl. előrehozott érettségire nyelvből

Akkor lenne vlmi célod és abból a tárgyból már nem kéne megvárnod a normál érettségit,mert az már meglenne

2015. máj. 5. 00:26
 13/25 anonim ***** válasza:

Meg kéne talán változnod

Nem értem mi olyan nehéz a tanulásban

2015. máj. 5. 00:28
 14/25 anonim válasza:
100%

Figyelj, ne aggódj. Megtörtént, változatni nem tudsz ezen. Ne emészd magad emiatt többet. Mostantól viszont muszáj lesz odatenned magadat, az új iskoládban nem inoghatsz meg egy pillanatra sem. A barátaidat TE választod meg, csakis te, semmi esetre sem hagyhatod el magadat, és kerülsz rossz társaságba. Ezt te már nem engedheted meg magadnak. Már megtörtént egyszer, bánod is, remek. Nagyon jó, ha képes vagy elismerni a hibáidat, és tudod hogy mindezt magadnak köszönheted. Inenntől kezdve nincs megállás. A cél a érettségi, amit el fogsz érni,mert képes vagy rá. Igen, az új osztályodban te leszel az egyik legidősebb, talán butának fognak tartani, de ez téged nem tántorít el, sőt ez még inkább ösztönözni fog téged. Mert neked ott kell lenned, minden egyes pillanatban testben és lélekben, figyelned és tanulnod kell. Talán nehéz lesz, tlaán nem. Meg vagyok győződve róla, hogy az eszeddel nincs baj. A sebet betapaszthatod, a heg nem fog eltűnni, de egy idő után már nem fáj, csak egy emlék marad. Felesleges emésztenedmagad. Rájttél a hibádra, neked erre volt szükséged, hogy ez történjen veled. De most, mostmár viszont oda kell tenned magad. SOk sikert kívánok, és ha elhatározod magadat, egyszer, és csak előre nézel, hiszel magadban, figyeld meg, könnyen összehozod te ezt.

16L

2015. máj. 5. 01:01
 15/25 anonim ***** válasza:
Talán tanulni kéne, és nem másokat hibáztatni azért, mert lusta vagy.
2015. máj. 5. 07:34
 16/25 anonim ***** válasza:
Egyébként én idén érettségizek újra,tudod mennyire elszoktam a tanulástól? mégis erőt vettem magamon igaz nem tudok 100%-ot nyújtani,de már megy akár napi 6-8 óra tanulás is. Eleinte 10 perctől rosszul voltam...
2015. máj. 5. 08:59
 17/25 anonim ***** válasza:
Én ismét csak azt tudom mondani, hogy nem muszáj mindenkinek diploma, sőt sokaknak nem is való. A minőségnek kéne számítani a felsőoktatásban, nem pedig a mennyiségnek. Inkább végezzen kevesebb hallgató, de az ne 6-8 év alatt, minimum kétszer újrafelvételizve.
2015. máj. 5. 09:48
 18/25 anonim ***** válasza:
50%

Ne többieket figyeld, hogy miket csinálnak, hanem magaddal legyél elfoglalva

Használd ki az időt, gondolj arra, most még ingyen tanulhatsz, ne hagyd ezt a lehetőséget kihasználatlanul Estin még rosszabb lenne

2015. máj. 5. 10:20
 19/25 anonim ***** válasza:
50%

Vagy még kérj javítási lehetőséget abból a tárgyból

Még nincs vége a tanévnek Persze előbb kellett volna

belekezdeni Ha meg nem adnak, készülj fel becsületesen

a pótvizsgára, hogy legalább az menjen

2015. máj. 5. 10:23
 20/25 anonim válasza:
csináld azt amit élvezel... szard le h mit vár el a társadalom... max majd sódert pakolsz
2015. máj. 5. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!