Keptelen vagyok tultenni magamat azon, hogy megbuktam, foleg most a legrosszabb erettsegi szezonban. Mit tegyek?
9-be megbuktam, evet is ismeteltem. Egesz evben nem tanultam semmit, rengeteget logtam szoval ezt elore tudtam, nem is tanultam potvizsgara. Ugy voltam vele, hogy a kovetkezo evben megvaltozok es osszeszedem magam, de rossz tarsasagba keveredtem igy nem igazan tanultam, szinte csak a kettes volt a cel. A "barataim" kibuktak. Eljott a 10. es en megint rossz baratokat valasztottam, allandoan logtunk el lehet kepzelni... csak 70 igazolatlanom volt. A baratnomet kirugtak felevkor, akkor en 8! tantargybol megbuktam, viszont utana ossze szedtem magam es 7et kijavitottam. Az irodalom tanarom 2,3ra megbuktatott ev vegen csak azert mert a szobeli kiserettsegim nem sikerult (azert mert azon a heten amikor tanulni akartam pont beteg voltam) viszont az irasbelim 4-es lett, az egyik legjobb az osztalybol de hat hiaba. Maradt a potvizsga. 10 tetelt adott fel a tanar, de csak 8at tanultam meg. Ket jo tetelt huztam. Leirtam egy eletrajzot, elmondtam egy verset, de ezutan azt mondta, hogy huzzak meg egy tetelt es pont olyat sikerult amit nem tanultam meg. Megbuktatott.
Semmirevalonak erzem magam es borzasztoan szeggyellem, mostanaban allandoan ezen emesztem magam. A kortarsaim a napokban edettsegiznek, nekem meg ket ev van a gimibol ahonnan egyebkent mar szinte minden tanar kiutalt... igy jovore valtanom kell. Nekem is lennenek celjaim, egyetem vagy fosuli de meg csak emliteni se merem ezt senkinek. Mar ugy erzem jobb lenne abba hagyni az egeszet mint egozni, hogy 6 ev kellett ahhoz, hogy kijarjam a gimit. Ma megneztem a magyar erettsegit es egyaltalan nem tunt neheznek es ezen nagyon kiakadtam.
Mit tegyek, hogy ne utaljam ennyire magam?
2. válaszoló: a felsoroltak közül azt hiszem csak a tanárt utálom. A legjobban magamat, még ha nem is ezt hangsúlyoztam (de viszont igen sajnálom is) amiért ennyire szerencsétlen vagyok. Gondoltam jobb leírni, hogy miért nem tanultam, ez nem mások hibáztatása, csak az én befolyásolhatóságom, lustaságom, butaságom tudja a fene...
Talán rosszul fogalmaztam.
"hogy 6 ev kellett ahhoz, hogy kijarjam a gimit"
Nem jó az igeidő, még nem végeztél.
Az a baj, hogy azt se tudom, hogyan tanuljak, hogyan legyek kitartó és türelmes. Pár percnél tovább nem maradok meg semmi felett ami nem érdekel, ha egyáltalán eljutok odáig, hogy kinyitoma könyvet füzetet. Mások hozzá vannak szokva a tanuláshoz ők abból, én meg a lustaságból nem tudok kibilleni.
:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!