Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt töri érettségin nagyon...

Emelt töri érettségin nagyon nehéz 45%-ot elérni?

Figyelt kérdés

Nem vagyok töriimádó, de kellene a pluszpont tanultam rá viszonylag sokat, de nem mondanám hogy mindent tudok. Az biztos hogy ilyen sokat még sose tudtam belőle, néztem feladatsorokat is, nem vészesek egész jól mentek.

Esszéktől borzasztóan félek mi van ha semmit nem tudok írni, stb. Ha esszénél elhelyezem térben időben, szépen tagolom, az ábrákat forrásokat elemzem arra már jár pont ugye? :D (természetesen nem írok bődületes baromságokat)

Az érdekelne hogy nehéz belőle a 45%-ot megcsinálni?

2015. máj. 3. 16:07
 1/4 anonim válasza:
Nyugi! Az esszéktől no para! lesz hozzá forrás! Amire figyelj helyezd el térben időben, ne vessz el a mesében, pontos történelmi adatok abból a korból. Mondok egy példát a feladat az athéni politikai változás bemutatása itt amire adnak pontot:térben időben elhelyezés bemutatni a demokrácia kialakulását és az ehhez kapcsolódó személyeket, intézményeket! Be kell írni pl olyat is, hogy a Perzsa nagyhatalom közelsége, hogyan hatott. Szeretik ha használod az ide tartozó fogalmakat (főleg ha idegem szóval) osztrakiszmosz, eklészia stb. Figyelj arra, hogy az esszébe mindig beépítsd ami a forrásban van! Meg kell állapítani (ennél a témánál pl), hogy a Kr.e. 7. században a politikai hatalom és az állam védelme összekapcsolódott. Kinek a kezében volt és miért a politikai hatalom.Be kell mutatni az intézmények működését, funkcióit, ki választhat kik közül kerülnek ki a tisztségviselők. Ennél a témánál pl: Peiszisztrátosz türannisza, Kleiszthenész reformja, kikre támaszkodott kiknek kedvezett kit próbált háttérbe szorítani, hogy miért lett vége a türannisznak stb. Olyan tényezőket kell bemutatni- összefüggően- ami a demokrácia kialakulásának irányába hatottak! Tehát Drakón, Szolón stb. Plusz nagyon jó, ha egyéb tényezőket is kiemelsz, ami nincs mondjuk benne se a forrásba se a feladat leírásba. Itt pl: Athén vezető szerepet töltött be a Szalamiszi győzelem után, déloszi szövetség stb! Bocsi ha hosszú lett, de úgy gondoltam, így tudom a legjobban megmutatni, hogy hogyan épül fel egy esszé. Sok sikert!
2015. máj. 3. 16:57
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Arra válaszolnál kérlek hogy szerinted nehéz e a 45%-ot elérni? :) Ez lenne a legfontosabb

2015. máj. 3. 17:05
 3/4 anonim válasza:
Persze válaszolok, szerintem nem nehéz :) Nyugodj meg meglesz! :)
2015. máj. 3. 17:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Megnyugtattál! :)
2015. máj. 3. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!