Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lehetek még repülőgép pilóta?

Lehetek még repülőgép pilóta?

Figyelt kérdés
7. osztályos vagyok és elég rossz jegyeim vannak ... Pl : Matek 2, Kémia 2, Biológia 2, Fizika 3, Nyelvtan 3, Töri 4, Földrajz 4, Tesi 4, Irodalom 5, Angol 5, Info 5 tehát nincsen túl jó jegyeim ... Szerintetek lehetek még utasszálító repülőgép pilóta ??

2015. ápr. 28. 16:24
 1/7 anonim válasza:
46%
Nem.
2015. ápr. 28. 17:18
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem . Köszi az őszinteséget ! Miből hanyasnak kéne lennem, hogy ez sikerülhessen? Gondolom alap fizika matek 5- ös....
2015. ápr. 28. 18:25
 3/7 Tomi FH ***** válasza:
100%
Hát fizika matek 5-ös az alap, viszont nagy általánosságban legrosszabb esetben 4-es 5-ös tanulónak kéne lenned. A jegyeid (mivel nem ismerlek nem szeretnék semmi messzemenőbb következtetést levonni)jobbik esetben lustaságról árulkodnak, ami ugye nem összeegyeztethető a pilótaképzés tempójával, és az elsajátítandó tananyag mennyiségével, sem magával a "pilóta hozzáállással"
2015. ápr. 29. 10:19
 4/7 anonim ***** válasza:
78%

Így van, ahogy az előző mondja. A pilóta munkája nagyon nagy felelősséggel jár, és képes kell legyen jó döntéseket hozni adott esetben nagyon rövid idő alatt is. Amit tud, azt álmából fölkelve is nagy magabiztossággal tudnia kell, el kell tudnia igazodni a műszerfal gomb- és kijelzőrengetegében, és ehhez bizony nemcsak bemagolnia kell, hogy mi mit jelent és mit csinál.

Matek és fizika nyilván kéne, hogy menjen, méghozzá magas szinten. Az, hogy az angolod 5-ös, az legalább jó, de angolul folyékonyan, felsőfokon kell majd tudni, és emellett még minimum egy másik idegen nyelvet is jól kell beszélni, illetve minél többet, annál jobb.

A tárgyi és szakmai tudás mellett még kiemelten fontos a stabil pszichés állapot, a fizikai és pszichés terhelhetőség, az, hogy nem esel pánikba, hiszen ez nem engedhető meg.

Ha ezt összerakod, akkor te magad is láthatod, hogy egy jó pilóta nyugodt, magabiztos, megfontolt, de képes gyorsan is cselekedni, ha kell, tudása alapos és ezt naprakészen tudja. Mindez már hozzáállás szinten is olyan személyi kvalitásokat követel meg, ami nem fér össze azzal, hogy ketteseid meg hármasaid legyenek.

Ha tényleg érdekel ez a szakma, akkor nagyon gyorsan kapd össze magad és vedd komolyan a tanulást és próbálj meg tudatosan készülni arra, hogy pilóta leszel. Matek, fizika és idegen nyelvekből a cél az 5-ös, de lehetőleg a többiből is a minél jobb jegy.

2015. ápr. 29. 13:23
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat ! A fizika megy nekem és szeretem is, de sajnos nagyon rossz iskolába járok ... A legtöbb tanár célja, hogy minnél több gyereket buktassanak meg .... A matek 5 ös ebben az iskolában lehetetlen úgyhogy jövőre átmegyek egy másik iskolába. De köszönöm szépen a válaszokat ! Megpróbálok mindent beleadni ebben az 1-2 hónapban .
2015. ápr. 29. 15:41
 6/7 anonim válasza:
Lehetsz érettségin kell bizonyítanod nem 7.ben
2015. ápr. 30. 15:42
 7/7 anonim ***** válasza:
7. osztályban inkább lusta vagy szerintem. Szorgalom mellett tőke is kell hozzá rendesen.
2015. máj. 7. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!