Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megéri a SZIE-re menni ökológi...

Megéri a SZIE-re menni ökológiara vagy zoológusnak? Miért igen miért nem?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 19. 06:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

én úgy tudom, hogy ahhoz hogy állást kapj, nagy szerencsének kell történni. vagy hogy kihalásos alapon megy.

de ha kiemelkedően érdekel téged ez a dolog, akkor ne tántorítson el.

aki az évfolyamában a legjobb, sokat gyakorlatozik, kapcsolatokat épít stb.

az jól fog járni.

de ha nem érdekel annyira, akkor ne válaszd inkább.

ugyanígy a biológia általános szakkal is..

2015. ápr. 19. 07:33
 2/4 anonim ***** válasza:

A SZIE-n ez a két szakirányú képzés nagyon magas színvonalú. Aki elvégzi az MSc-t és jó diplomamunkát készít egy jó témavezetőnél, az nagy eséllyel tudja PhD képzésen folytatni tanulmányait, és mivel az itt végzettek más egyetemek doktori iskoláin is keresettek, nagyobb esély van állami ösztöndíjra is.

A PhD egyenes út a későbbi egyetemi, vagy kutatóintézeti állások felé, valamint a külföldi posztdoktori ösztöndíjakhoz is.

Az ökológia és zoológia szakterületeket csak azoknak ajánlom, akik tudományos kutatók szeretnének lenni, jól tudnak angolul és kifejezetten motiváltak ezen a téren. Csakis azoknak ajánlom, akik hivatásuknak és hobbijuknak tekintik egyszerre (pl. gyerekkoruk óta madarásznak, egyébként is amatőr természetbúvárok, nagyon szeretik a biológiát, faktosok vagy szakkörösök voltak a gimiben stb).

2015. ápr. 20. 09:52
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi:) és PhD-val együtt hány év a képzés? Amikortól mar nagyjából normális munkát lehet szerezni..
2015. ápr. 20. 17:19
 4/4 anonim ***** válasza:

A teljes egyetemi kiképzés minden bolognai rendszerű képzésnél 3+2+3 éves (BSc+MSc+PhD), de a PhD-t most a tervek szerint 4 évesre emelik, mert az eddigi tapasztalatok szerint a 3 év kevés a sikeres teljesítéshez. Igazság szerint 5 év sem volna sok.

Ahhoz, hogy egy érettségizett, de semmihez sem értő embert valamilyen komoly szakterületen szakértőnek kiképezzenek szerintem 8-12 év elengedhetetlen. Nem véletlen, hogy orvosoknál a 6 éves egyetem után kezdődik a 2-3 éves szakorvosi képzés és sok esetben csak utána a 3-4 éves PhD képzés.

2015. szept. 7. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!