Matek érettségi?
Aggódom, hogy az idei, 2015-ös matek érettségi sokkal nehezebb, vagy esetleg más struktúrájú lesz, mint az előző éviek. Lehetséges ez?
Azért van ez a félelem bennem, mert tudom (?), hogy a jelenleg hatalmon lévő kormánynak az a célja, hogy minél nehezebben valósítsa meg a diák, hogy egyetemre menjen.
Persze ez lehet nem igaz. Nem értek a politikához, nem is nagyon érdekel, csak akkor ha tényleg nagyon érint a téma. Azt is hallottam, hogy jövőre már valószínűleg a nyelvvizsga is ugyanolyan alapkövetelmény lesz, mint mostanra már az egy db emelt színtű vizsga..
Ha ez tévhit mondjátok meg, örülnék neki:D de ha tényleg ez lesz akkor valaki már ki is fejthetné, hogy mi a miniszterelnökünk mozgatórugója ezzel kapcsolatban. Érdekes téma.
mármint az tévhit- e, hogy idén más/nehezebb matek érettségit kapunk, és ebben a politika közrejátszik. ?
Nem a nyelvvizsgás sztori.
amúgy meg van egy követelmény rendszer, amik fel vannak sorolva, olyanokra számíthatunk.
szerintem ez egyértelmű, ha valaki 2005től kezdve csinálja az érettségiket, hogy egyre nehezebb.
szerintem jogos, hogy nem az a célja a kormánynak, hogy mindenki bejusson az egyetemre.
hanem, hogy a legjobbak.
végre elindultak egy jó irányba, kezdik megszüntetni a kamuszakokat.
én egyedül azt nem értem, hogy miért van olyan amit csak fizetősön lehet tanulni? nem az lenne a cél, hogy aki okos vegyék fel? miért mindig a gazdagabbak élveznek előnyt??
amúgy szerintem a matek érettségire azért fel lehet készülni. ha megcsinálod a régieket, akkor nem érhet nagy meglepetés.
van amikor ugyanazt feladják, csak más számokkal, más kontextusban, de ugyanazt kell csinálni.
Kedves Kérdező, egy olyan feladatot mondj légyszi, ami NEM szerepel az érettségi követelmények között!!
Olyat is mondhatsz, amilyen típus 2005 óta még nem volt!
Nem mondtam hogy olyat tettek bele ami nem volt a követelményrendszerben, hanem azt, hogy nehezebben emészthető volt és ez tény. A másik dolog ami miatt nem volt megszokott, az a feladatlap összetétele. Az előző évi matematika érettségik jobban körülöleték azt a bizonyos követelmény rendszert az idei pedig aránytalanul kb 3 témára összpontosított. Ráadásul olyan témákra amik ez előtt kisebb hányadában és teljesen más kontextusban szerepeltek.
Megdöbbentő volt még az is, hogy nagyon rámentek a szöveges feladatokra, ami önmagában egyáltalán nem baj, de a hétköznapi nyelvezet logikájával köszönő viszonyban sem volt a szöveg stílusa. Ki és befordított mondatok amiből hámozzon ki az ember egy kétismeretlenes egyenletrendszert. Nem volt könnyű amire még rátett a szorító idő is és maga a sokk, hogy nem erre számítottunk. Ha te tegnap nem vizsgáztál akkor szerintem nem releváns a véleményed. Ha igen akkor gratulálok, hogy neked nem okozott gondot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!