Matek érettségi?

Figyelt kérdés

Aggódom, hogy az idei, 2015-ös matek érettségi sokkal nehezebb, vagy esetleg más struktúrájú lesz, mint az előző éviek. Lehetséges ez?

Azért van ez a félelem bennem, mert tudom (?), hogy a jelenleg hatalmon lévő kormánynak az a célja, hogy minél nehezebben valósítsa meg a diák, hogy egyetemre menjen.

Persze ez lehet nem igaz. Nem értek a politikához, nem is nagyon érdekel, csak akkor ha tényleg nagyon érint a téma. Azt is hallottam, hogy jövőre már valószínűleg a nyelvvizsga is ugyanolyan alapkövetelmény lesz, mint mostanra már az egy db emelt színtű vizsga..

Ha ez tévhit mondjátok meg, örülnék neki:D de ha tényleg ez lesz akkor valaki már ki is fejthetné, hogy mi a miniszterelnökünk mozgatórugója ezzel kapcsolatban. Érdekes téma.

2015. ápr. 13. 11:09
 1/7 A kérdező kommentje:

mármint az tévhit- e, hogy idén más/nehezebb matek érettségit kapunk, és ebben a politika közrejátszik. ?

Nem a nyelvvizsgás sztori.

2015. ápr. 13. 11:12
 2/7 anonim ***** válasza:
idén nem kötelező az emelt érettségi tudomasom szerint..
2015. ápr. 13. 12:03
 3/7 anonim ***** válasza:

amúgy meg van egy követelmény rendszer, amik fel vannak sorolva, olyanokra számíthatunk.

szerintem ez egyértelmű, ha valaki 2005től kezdve csinálja az érettségiket, hogy egyre nehezebb.

szerintem jogos, hogy nem az a célja a kormánynak, hogy mindenki bejusson az egyetemre.

hanem, hogy a legjobbak.

végre elindultak egy jó irányba, kezdik megszüntetni a kamuszakokat.

én egyedül azt nem értem, hogy miért van olyan amit csak fizetősön lehet tanulni? nem az lenne a cél, hogy aki okos vegyék fel? miért mindig a gazdagabbak élveznek előnyt??

amúgy szerintem a matek érettségire azért fel lehet készülni. ha megcsinálod a régieket, akkor nem érhet nagy meglepetés.

van amikor ugyanazt feladják, csak más számokkal, más kontextusban, de ugyanazt kell csinálni.

2015. ápr. 13. 19:09
 4/7 A kérdező kommentje:
HOGY MEGMONDTAM!!:D
2015. máj. 6. 11:22
 5/7 anonim ***** válasza:
A próféta szólt belőled... xD
2015. máj. 6. 13:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, egy olyan feladatot mondj légyszi, ami NEM szerepel az érettségi követelmények között!!

Olyat is mondhatsz, amilyen típus 2005 óta még nem volt!

2015. máj. 6. 13:41
 7/7 A kérdező kommentje:

Nem mondtam hogy olyat tettek bele ami nem volt a követelményrendszerben, hanem azt, hogy nehezebben emészthető volt és ez tény. A másik dolog ami miatt nem volt megszokott, az a feladatlap összetétele. Az előző évi matematika érettségik jobban körülöleték azt a bizonyos követelmény rendszert az idei pedig aránytalanul kb 3 témára összpontosított. Ráadásul olyan témákra amik ez előtt kisebb hányadában és teljesen más kontextusban szerepeltek.

Megdöbbentő volt még az is, hogy nagyon rámentek a szöveges feladatokra, ami önmagában egyáltalán nem baj, de a hétköznapi nyelvezet logikájával köszönő viszonyban sem volt a szöveg stílusa. Ki és befordított mondatok amiből hámozzon ki az ember egy kétismeretlenes egyenletrendszert. Nem volt könnyű amire még rátett a szorító idő is és maga a sokk, hogy nem erre számítottunk. Ha te tegnap nem vizsgáztál akkor szerintem nem releváns a véleményed. Ha igen akkor gratulálok, hogy neked nem okozott gondot.

2015. máj. 6. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!