Matektanár szeretnék lenni, butaság ez a mai világban?
Életem! Én matektanár vagyok, de nem szeretnék az lenni.:-D
Egy tanár nem sokat keres, kezdőként max. 90000-et vihetsz haza. Magánórák csak városban működnek, d ott meg iskolában állást találni szinte lehetetlen.
Ahhoz képest lassan elfogynak a reál szakos tanárok az iskolákban.
Nálunk nyugdíjas matek tanárok vannak...
A matekkal nem csak tanár lehetsz szval...
nem beszélve arról, hogy hova fejlődnek a tanulók az utóbbi időben (itt most gondolhatunk a romákra, de sajnos van egy pár cigány mentalitású magyar is)
lehet ha tanár leszel agyonvernek a suliban.. :S
Van most egy csoporttársam bme-n aki most írja a diplomáját matektanárnak és jár hozzánk is. Amikor megkérdeztük, hogy mit keres ott, kevés a ponthatár minden hülye bekerül, stb, elmondtuk milyen vacak már tanárnak lenni. Ő csak mosolygott majd megkérdezte: és mégis mit szeretnétek, ki tanítsa majd a gyerekeiteket?
Most összesen 4-5 ember van, aki vele egyszerre végez idén. Előttem is mondta valaki, hogy nyugdíjasok tanítanak sok helyen. Ez azért meggondolandó szempont. Hamarosan nem lesz elég tanár.
De annak is igaza van, aki a tanárveréseket emlegeti. Egy ismerősünk meg akart buktatni vmi cigánygyereket, mire 12 éves gyerek közölte, hogy őt nem buktathatja meg. Kérdezi, hogy miért nem? Hát mert ő cigány. Nem is merte megbuktatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!