Valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés
Az a lényeg, hogy már felsős vagyok és a jegyeim romlanak.Ötödikben 4,8 volt az átlagom hatodikban 4,2 és most épphogy négy.van már hármasom is, de szerencsére van időm évvégéig.Nagyon lusta vagyok és sehogy sem tudom ráveni magam a tanulásra, mert mindig van valami okom, hogy ne tanuljak pl.:verseny, vagy biosz TZ ezért másból nem tanulok.Nagyon sokat stresszelek a továbbtanulás miatt.Tudnátok tippeket adni, hogy motiváljammagam?

2015. márc. 25. 16:53
 1/3 A kérdező kommentje:
Ja és elfelejtettem, nagyrészt a stressztől megy nehezen a tanulás.
2015. márc. 25. 16:59
 2/3 anonim válasza:

szia!

Először is, egy alapos tanulást nehéz elkezdeni, viszont nem lehetetlen. Be kell tudni osztani az idődet. Rohanni haza suliból és felkészülni lelkiismeretesen. Kapcsolj ki mindent, tv, gép, zene. A telefonodat is vidd ki a szobából, ülj le az asztalodhoz a tanulni valóval és kezdd el olvasgatni, nézegetni. Vegyél elő egy lapot és próbáld meg megoldani az órai feladatokat magadtól, ha elakadtál nézz bele az órán megoldottba és egy idő után rájössz a menetére.

Kérdd meg a szüleidet hogy szigorítsanak azzal be, hogy kikérdezik tőled a tanulni valót. Én is így csináltam, ha már elfáradtam és nem bírtam tanulni odavittem anyához és addig kérdezgetett össze-vissza, többször is ugyanazt amit nem tudtam hogy végül sikerült megtanulnom a nehezet is.

Engem mindig is a körülöttem lévők motiváltak, hogy jobb legyek. Felnézzenek rám. A szüleim büszkélkedjenek velem, és elérjek valamit amit a többiek nemigazán mert nem foglalkoznak vele. Gondolj bele hány olyan 20-30-40éves van akinek még érettségije sincs és folyamatosan nyávog meg panaszkodik. Ebből kell kimásznod és ennyi idősen majd többet felmutatni. Érettségi, nyelvvizsga, jó egyetem.

Plusz motiváció: minden érettségi tárgyamat 5ösre csináltam meg, az évvégi jegyeimet minél jobbra :) 12.ben már teljesen kitűnőre, és azért, hogy ha majd gyerekem lesz tudjam mivel buzdítani! és megmutatni neki, hogy én mi mindenre voltam képes, így neki is sikerülnie kell! :)

A továbbtanulás miatt pedig ne stresszelj. Mondjuk a stresszt is meg kell tanulni, hogyan kell kiiktatni, de minden kezdet nehéz.

Remélem tudtam segíteni! :) Sok sikert!

ui: angol és német nyelven beszélek, elsőéves egyetemista vagyok, 20éves, van gyorstanfolyamos végzettségem is :) motiváljon az, hogy minél többet érj el a nagybetűs ÉLET előtt!

2015. márc. 25. 20:33
 3/3 A kérdező kommentje:
köszi a választ, nagyon hasznos volt.Ilyesmi jövőt terveztem magamnak csak kellett egy kis biztatás, hogy menni fog.remélem én is lehetek olyan majd, mint te.
2015. márc. 25. 21:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!