Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi ez a katalógus dolog az...

Mi ez a katalógus dolog az egyetemeken?

Figyelt kérdés
lehet h rosszul tudom, de nem az van h előadásra nem kötelező bejárni? akkor miért nézik ki van ott?

2015. márc. 13. 23:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nálunk ME földtudományi kron de ált a többin is kötelező bejárni előadásra is mert ez az egyik feltétele az aláirásnak(+ még zh is skszor emellett)+ még agyakoratok teljesitése beadandók, zh-k, jegyzőkönyvek van ahol 40 %-ra elég van ahol nem kell de ez a tanár miatt van az egyetemi szabályzat szerint kellene ott is:(

és ez azért van hogy bejárjanak a hallgatók előadásra mert ma a netről tényleg le lehet szedni mindent...

2015. márc. 14. 19:25
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen hallgató-t akartam írni.

Szerintem egy sikeres és kiegyensúlyozott lelkiállapotú egyetemi oktató eleve nem tart katalógust és nem játszik rendőrbácsit, ahogyan a vizsgákon sem rendez vérengzést és a bukási arány sincs 1-2% felett, mert a tudományával, annak kutatásával és a szakirodalom olvasásával van elfoglalva. Ez esetben nyilván olyan előadásokat tart, amire mindenki szívesen be is jár, így nincs is szüksége katalógusra, mint ahogy az egyébként kötelező gyakorlatokon sem veszi túl komolyan a hiányzást, mert nem ez érdekli, felette áll ezeknek.

Nos, sajnos az én tapasztalataim szerint másféle oktatók is előfordulnak, sajnos.

2015. márc. 14. 19:26
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez az. Az én személyes tapasztalatom az, hogy a fontos tárgyaknál, főleg jó tanárnál egyáltalán nincs katalógus, még akkor sem ha elvileg a tanszék megköveteli. Miért? Mert úgyis bejár mindenki.

Kamu tárgyaknál meg sz..r oktatóknál viszont jön a direkt szívatós vizsga, meg a katalógusok.

2015. márc. 14. 19:48
 14/14 anonim ***** válasza:
Katalógus: az egyetemeken a jelenléti ívet nevezték mindig katalógusnak, amelyet a tanár az óra elején átad a hallgatóknak, kiosztja és az óra elején, vagy esetleg a tömbösített órák időbeosztásában, a középidőben (az óra időbeosztásának közepén, vagy vége felé), aláíratja a jelenlévőkkel.
2021. aug. 16. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!