Mi ez a katalógus dolog az egyetemeken?
Nálunk ME földtudományi kron de ált a többin is kötelező bejárni előadásra is mert ez az egyik feltétele az aláirásnak(+ még zh is skszor emellett)+ még agyakoratok teljesitése beadandók, zh-k, jegyzőkönyvek van ahol 40 %-ra elég van ahol nem kell de ez a tanár miatt van az egyetemi szabályzat szerint kellene ott is:(
és ez azért van hogy bejárjanak a hallgatók előadásra mert ma a netről tényleg le lehet szedni mindent...
Természetesen hallgató-t akartam írni.
Szerintem egy sikeres és kiegyensúlyozott lelkiállapotú egyetemi oktató eleve nem tart katalógust és nem játszik rendőrbácsit, ahogyan a vizsgákon sem rendez vérengzést és a bukási arány sincs 1-2% felett, mert a tudományával, annak kutatásával és a szakirodalom olvasásával van elfoglalva. Ez esetben nyilván olyan előadásokat tart, amire mindenki szívesen be is jár, így nincs is szüksége katalógusra, mint ahogy az egyébként kötelező gyakorlatokon sem veszi túl komolyan a hiányzást, mert nem ez érdekli, felette áll ezeknek.
Nos, sajnos az én tapasztalataim szerint másféle oktatók is előfordulnak, sajnos.
Igen, ez az. Az én személyes tapasztalatom az, hogy a fontos tárgyaknál, főleg jó tanárnál egyáltalán nincs katalógus, még akkor sem ha elvileg a tanszék megköveteli. Miért? Mert úgyis bejár mindenki.
Kamu tárgyaknál meg sz..r oktatóknál viszont jön a direkt szívatós vizsga, meg a katalógusok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!