Mi ez a katalógus dolog az egyetemeken?
Tanárfüggő.
Tavaly pl. analízis előadásra nem volt kötelező bejárni nálunk. Buktam a tárgyból, most más tanítja, és elvárja, hogy bejárjunk.
Énnekem b.äzmeg az a rémálmom, hogy a fidesz kötelezővé teszi az előadásra járást, katalógust kivétel nélkül.
Jelenleg random döntik el a tanszékek ezeket.
Szerencsére az értelmetlen, 3kredites bullshit tárgyakra nem kell bejárni.
Van ahol szívóznak, és pl az előadásdiát nem rakják fel sehova, ösztönzik a bejárást
Szigorúbb tanár, matekból csinál katalógust mindíg
Miért LENNE értelme előadásra járni: Interakció a hallgatókkal!
Ha valakinek kérdése van, maga az oktató ott helyben válaszolhat rá, valamint bevonhatja a hallgatóságot jobban az előadás menetébe, így magába a tanulási folyamatba is. A probléma, hogy nagyon sok előadás 0 interakcióval operál.
Mindenesetre az nem elhanyagolandó, hogy a személyes jelenlét is segít. Ha személyesen ottvagy az előadáson, és úgy kíséred figyelemmel azt, sokkal jobban tudsz koncentrálni az ott látottakra/hallottakra, mintha csak egy videót néznél, vagy jegyzetet olvasnál.
Az egyetemen nem az a törvény amit a szabályzatok rögzítenek, hanem az amit az oktató mond.
A tanulmányi és vizsgaszabályzatok általában azt mondják, hogy az előadások nem kötelezőek, de van olyan oktató aki azt mondja, hogy csak azzal áll szóba vizsgán aki rendszeresen bejárt az órájára és ezért katalógust tart.
A főszabály: mindig az oktatónak van igaza, mert végül úgyis Ö vizsgáztat.
200 hallgatót akartál írni gondolom. Amúgy vizsgáról is rendelkezik az egyetem szabályzata. Ráadásul (gondolom nem csak az én egyetememen van így) 2 bukott vizsga után lehet kérvényezni hogy más tanár javítsa a vizsgádat, de szerintem ha nagyon akaratos vagy, akkor alapból kérheted, hogy más javítson.
Egyébként nem tudom, melyik h..lye akarna saját magával kib..szni. Direkt szívatni a diákokat, utána a szükségesnél 3x több vizsgát javítani a feleslegesen megbuktatottak miatt, mikor a végén úgyis ő fogja megszívni. Egyetemre már nem 12 évesek járnak, akiket lehet büntetlenül szívatni, hanem 19-30 évesek (általában).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!