Ha fizikával és kémiával szeretnék faktozin és emelt érettségit tenni, hol tudnék velük továbbtanulni, elhelyezkedni?
ezzel a kettővel együtt sajnos nem sok helyre
emelt biosz mellé jó mind a kettő gyógyszerre orvosikra
matek emelt és akkor mérnöki szakok
fizikát javaslom, ha nem vegyészmérnökire mész, mert nagyon basic szint kell csak mérnökire, fizikából meg szigorlat van
ezek mind nagyon jó szakok, meg úgy általában az összes TTK alapú (kiéve talán a földrajzos szakok)
fizika-kémia tanár ELTE
villamosmérnök BME
vegyipari gépészmérnök BME
vegyészmérnök BME
Megkésett a válasz, de én is így voltam, szóval leírom.
Mérnökin, fizikusin nagyon kell a matek, a kémia meg nem igazán, vegyészmérnökin is jobban jársz egy emelt matekkal.
Kémia-fizikával igazából csak gyógyszerész, vegyész, vagy tanár lehetsz.
Én emelt kémiával és fizikával, mindkettővel 90% felett mentem fizika szakra, de mivel matekból csak közepet tettem, nagyon nehéz dolgom volt, magántanárhoz jártam, és rengeteget készültem külön a matekra, így végül 1 év alatt behoztam a hátrányt. A kémiának igazából csak kis részével (főleg általános kémia) foglalkoztunk, nem tudtam hasznosítani a kémiából szerzett tudásom. Tehát aki ugyanígy van vele, és nem akar gyógyszerész lenni, az matek faktra mennyen, és nagyon megkönnyíti a saját életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!