Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyiket a legérdemesebb...

Szandy :) kérdése:

Melyiket a legérdemesebb továbbtanulni? Melyik diplomával könnyebb elhelyezkedni? Melyikkel kereshetek a legtöbbet?

Figyelt kérdés

Érettségi előtt állok...nézegettem a szakokat és eddig ezek között hezitálok:ANDRAGÓGIA,EMBERI ERŐFORRÁSOK,MENEDZSMENT,KERESKEDELEM ÉS MARKETING,EGÉSZSÉGÜGYI SZERVEZ és TÁRSADALMI TANULMÁNYOK!

Léci ezekkel kapcsolatosan válaszoljatok a fenti kérdésekre...jöhetnek tapasztalatok is

2012. okt. 10. 19:31
 1/9 anonim ***** válasza:
48%

andragógia kb mekisburgersütő szak

a hr-esek (emberi ef.) az ide gyere-oda menj ezt csináld-azt csináld, rúgd ki Pistát mert a vezetőség nem szennyezi ily módon be magát

ahogy hallottam kermarketing csak úgy ér vmit ha van ismertség

egészségügybe a mai világban tuti nem mennék

társtanulmányokat nem ismerem

menedzsment alatt mit értesz? ha a gazdálkodási és menedzsment szakot, az jó sztem, én is azon vagyok, de ha arra mész akk neves suliba, meg neked már komoly tandíjat kell fizetned érte

2012. okt. 10. 19:41
 2/9 A kérdező kommentje:

H h fizetni kell???Ott is be lehet jutni az államilag támogatottra,nem?

És köszi a segítséget :)

2012. okt. 10. 19:57
 3/9 anonim ***** válasza:
ettől a tanévtől gazdasági képzéseken már nincs államilag támogatott hely egy darab se :/ a tandíj nálunk (BGF) kb 220ezer/félév
2012. okt. 10. 20:03
 4/9 anonim válasza:
ez tök sz.r , szegény Orbán bácsi már ezen is spórolni akar :)
2012. okt. 10. 20:41
 5/9 A kérdező kommentje:
Ez jó szííívás :/ De ez mind1ik suliban így lesz ezen a szakon???(Te melyik suliban tanulsz?)
2012. okt. 10. 20:49
 6/9 anonim ***** válasza:

hát igen, ilyen döntésekkel csak azt érik el, hogy akinek pénze van azt simán felveszik szinte az összes főiskolára/egyetemre gazdasági szakokra, akik majd lassan kipotyognak, de az ilyen szerintem meg is érdemli. Viszont azokat sajnálom, akik jóképességűek és gazdasági kézpésre akartak menni és nincs annyi pénzük,h fizessék a tandíjat.

Aztán ha ez a helyzet sokáig nem fog változni, majd jópár év múlva csodálkozik mindenki,h nincsenek megfelelő képzettségű szakemberek vagy egyáltalán nincs olyan aki érti is a dolgát és nemcsak csinálja, ráadásul ha csak olyanok jelentkeznek akiknek pénzük van,de eszük nem és vmi csoda folytán sikerül végezniük a suliban úgy h sz@rt se tudnak, akkor a munkáltatói visszajelzések majd szépen lehúzzák az iskolák hírnevét. stb stb stb

Plussz ott van a jogi képzés, ahol szintén katasztrofális a helyzet. Minden nagyobb jogi pozícióban vén taták vannak, akiket már csak a bőr tart egybe, a fiatalok helyzetét pedig ellehetetlenítik.

Ezzel szemben ott az anglisztika, andragógia és társaik, amiknek nagy része "büfé szak". Ott persze van egy csomó államilag támogatott hely...

2012. okt. 10. 20:55
 7/9 anonim ***** válasza:
igen, ez minden suliban minden gazdasági szakon így van! én egyébként BGF-re járok, úgy hallottam azt tervezik,h az így pórul jártak közül a legjobb eredményt elérők helyett kifizetik a tandíjat illetve a szintén jó eredményűek közé tartozó, de előbb említett csoportból kicsúszó hallgatók közül a tandíj egy részét kifizetik.
2012. okt. 10. 20:57
 8/9 A kérdező kommentje:
És mi a véleményetek a PSZICHOLÓGUS szakról???Ugyanezek a kérdéseim ezzel a szakkal kapcsolatban is...ez tényleg nagyon keresett szakma???
2012. okt. 11. 17:59
 9/9 anonim ***** válasza:
hát sztem az utóbbi időben egyre többen szorulnak szakember segítségére szal meglehet h keresett lett/lesz, mondjuk én pszichológushoz sose mennék, akkor már inkább pszichiáterhez, mert az mégiscsak doktor meg írhat fel gyógyszert
2012. okt. 11. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!