Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nem megy a matek?

Miért nem megy a matek?

Figyelt kérdés

12.-es vagyok,viszont a matekkal problémáim vannak. Szoktam járni külön matektanárhoz is,ott remekül megértem a feladatokat,ha itthon gyakorlok,akkor meg tudom oldani őket,de mikor dolgozatra kerül a sor,ott mintha mindent elfelejtenék. Esetek többségében emlékszem rá,miként oldottuk meg a feladatokat,de dolgozatkor valamiért nem nagyon tudom alkalmazni a tanultakat. Viszont más tantárgyból jól állok,túl nyomó többségben 4-es,5-öseim vannak,de a matek az épphogy 2. :( Rengeteg időt szoktam a matek gyakorlásra fordítani,de egyszerűen nem értem, miért nem megy azért se rendesen. Nagyon szoktam ez miatt haragudni magamra.

Kérem,csak értelmes válaszokat!

Köszönöm!

2015. márc. 2. 19:31
 1/8 Tom Benko ***** válasza:
100%
Valószínűleg túlerőlteted. Próbálj lazítani dolgozat előtt, meg növessz egy kis önbizalmat magadba.
2015. márc. 3. 17:23
 2/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszod!

Önbizalom e téren? Ez alatt mit értesz?

2015. márc. 3. 23:08
 3/8 Tom Benko ***** válasza:
100%
Valószínűleg félsz a dolgozatok írásakor, hogy képes vagy-e megcsinálni (akár nem is tudatosan), és emiatt romlik a teljesítményed. Ezt a stresszt kellene ledolgoznod. Megteheted például, hogy elkéred a dolgozatok feladatsorait a tanártól, és azokat otthon, nyugodt körülmények között megoldod, hogy érezd: meg tudod őket jól is oldani.
2015. márc. 4. 06:52
 4/8 A kérdező kommentje:

Lehet igazad van,sőt több mint valószínű. :)

Csak egy gond van,a tanár nem adja oda a feladatsorokat.

Mégpedig azért,mert akkor ha a diák ezekkel a feladatokkal elmegy külön tanárhoz,akkor az a tanár leírhatja magának azt a feladatsort,amit a sulis tanár készített,és nem akarja,hogy az ő feladataival gyakoroljanak mások.

Így viszont,ha nem tudom mit hibáztam a dolgozatba,(kiadja megnézni,de kb. 1 perc után már szedi is vissza),akkor legközelebb megint ott fogok hibázni

2015. márc. 4. 20:16
 5/8 Tom Benko ***** válasza:
Elég baj az. Pedig pont az ő feladataival kellene az órákra készülni. Az meg nem jó indok, hogy majd mások fognak az ő feladataival gyakorolni, egy normális tanár pont hogy örülne neki.
2015. márc. 5. 07:50
 6/8 A kérdező kommentje:

Nekünk sajnos ilyen...

Ez miatt csak azokat a feladatokat tudom átgyakorolni,amiket órákon vettünk,esetleg amiket a külön tanárral. Valóban jó volna,ha dolgozat feladatait is átgyakorolhatnám.

Próbáltam már gyorsan lefényképezni a dolgozatot,de rám szólt,hogy azonnal töröljem ki...

2015. márc. 5. 15:43
 7/8 Tom Benko ***** válasza:
100%
Hát, így nem csodálom, ha rágörcsölsz, de szerintem nem is lehetsz egyedül. Csak azt tudom tanácsolni, amit eddig is - lazíts, ne erőltesd, és menni fog.
2015. márc. 6. 06:54
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Megfogadom a tanácsod :)

Szép estét!

2015. márc. 6. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!