Gimnázium 1. évében az első napon írnunk kell tesztet. Nem tudom máshol, hogy megy ez és, hogy mik lesznek nagyjábol a tesztben. Matek angol nyelvtan. De ezeken belül mit tanuljak/ gyakoroljak?
Igazuk van az előttem szólóknak, a nyár a pihenésre való egy diák számára, viszont nem árt, ha az utolsó héten előveszed az angolt, és átnézed a nyelvtant és a szavakat. Nálunk 8.-ban mindenki majdnem egyformán tudott angolul, 9.-ben írattak egy szintfelmérőt. 3 csoportot alakítottak ki. Most megyünk 12.-be. A legjobb csoportnak már van felsőfokúja, és onnan mindenki le is érettségizett középszinten 11. végén. A középső csoportban majdnem mindenkinek van középfokúja, a gyenge csoportban pedig alig 1-2 embernek. Ez utóbbi csoport csupán gyenge tanárt kapott, aki le sem sz.rja, hogy kinek van nyelvvizsgája, meg hogy egyáltalán le tudnak-e érettségizni jövőre. Ha ezek az emberek 8. végén átnézték volna az angolt, már lehet, hogy a felsőfokra hajtanának. Szóval javasolom, hogy kicsit angolozz, hogy bekerülhess a jobb csoportba.
A matek meg annyira nem lényeges, hacsak nem akarsz emeltezni belőle 12 végén. Ha emeltezni akarsz, akkor a matekot is nézd át mindenképpen, hogy a jobb csoportba kerülhess. Én a helyedben az utolsó hetet tanulásra szánnám, legalább bemelegítesz a sulira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!