Jogász szakon 7 vizsgát, hogy lehet megcsinálni?
Úgy ahogyan minden más szakon: TANULÁSSAL!
Ezért mentél egyetemre, nem?
(Persze, ha a vizsgaidőszak heteiben kezdesz tanulni, akkor ráb@@szol.)
Örülnék, ha csak 7 vizsgám lenne..... mit rinyálsz 7 vizsga alatt? Ahogy hallom ismerőseimtől, mindnek ilyen 6-8 vizsgája van! Elmentek ti a búsba!
Véégzős fizikus vagyok, félév végén 12 vizsgám lesz.
5: Jó én mérnök szakra jártam és nálunk a beadandó heti legalább egy A2-es rajz (de néha több) legyártását jelentette, mellette pedig tervezni kellett ezt-azt, amivel konzultálni kellett folyamatosan, különben meghúztak. Ez mellé jöttek a ZH-k és néha előadások tartása... Na így nem könnyű felkészülni félév közben a vizsgákra.
Szerencsére nekünk a vizsgaidőszak a "pihenésé" volt, mert általában nem kellett annyira nagyon sokat tanulni. Általában.
Negyedéves vagyok jogon, SZTE.
Saját tapasztalat szerint, ha az ember közepesen tartja a tempót szorgalmi időszakban és elég időt hagy 4-5-6-7 nap egy tárgyra, de azt maximális hatásfokkal tanulja = akkor nem csúszik a tárgy. Ha nem csúszik, akkor minden további nélkül, szerencsével át lehet vészelni 7-8 vizsgát. A probléma ott van, ha nehéz tárgyak maradnak vissza. Szóval én azt javaslom, hogy ha szorgalmiban nem is készülsz rájuk, de vizsgaidőszakban 10-12-14 óra tanulással meg lehet oldani. Ezt a nehezebb szemeszterekre értem. Meg persze attól is függ, kinek mi a cél-jegye.
Röviden: kitartás és szerencse.
PS: Nem büfészak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!