Ha diszleksziával megszerzem a diplomámat, azaz
oklevelemben valahol fel lesz tüntetve, hogy nem
nyelvvizsgával kaptam meg? Valamint attól csinálhatok
nyelvvizsgát később?
Nem lesz feltüntetve. Most teljesen fel vagy mentve az osztályzás alól? Nem csak az írásbeli alól? Nyelvvizsgát bármikor tehetsz, de nyilván azért vagy felmentve, mert a szakértő szerint az érettségit se tudnád letenni.
A diszlexiát x-szel írják.
2015. febr. 26. 15:50
2/15 A kérdező kommentje:
Megvan már a zárovizsgám főiskolán, már csak a nyelvvizsga kellene hogy megkapjam az oklevelem, de sajnos van diszlexiám , azonban nyelvvizsgát megszeretném majd csinálni kínkeservesen, de a diploma pedig már kellene, és nem tudom, hogy egyáltalán a pénzügy számvitel oklevelet megkapom-e így, valamint hogy utána tehetek-e le nyeilvvizsgát
A nyelvvizsgáztató cég és a főiskolád két külön cég.
"Valamint attól csinálhatok nyelvvizsgát később?"- Hogyne, csupán pénzkérdés...
2015. febr. 26. 17:56
Nade középiskolában fel voltál mentve? A nyelvi érettségi alól fel voltál mentve?
2015. febr. 26. 18:30
5/15 A kérdező kommentje:
Nem voltam felmentve eddig sehol sem, semmi alól, vért izzadtam az angollal ez mait mindig is. Valamint menni szeretnék tovább tanulni , ott kapok valami felmentést? mert az igazat megmondva nem szeretnék különc lenni, és úgy szeretnék vizsgázni mint a többiek, valamint nyelvvizsgát is szeretnék letenni, mert sok munkahely kéri (sajnos), de a pénzügy és számvitel diplomához sajnos szakmai nyelvvizsga kell, akkor azt is ki tudom váltani ezzel ?
Egyáltalán honnan veszed, hogy diszlexiás vagy? Ha az lennél, középiskolában már kiderült volna és felmentettek volna. Felnőtt korban 70-80 ezer forintért lehet az ELTE gyógypedagógiai karának valamilyen intézményében szakértői vizsgálatot kérni, hogy ez kiderüljön, csak az alapján menthetnek fel.
2015. febr. 26. 20:35
7/15 A kérdező kommentje:
Természetesen a kérdésem arra irányul, ha felmentenek, akkor mi lesz ...
Ritkán adnak nyelvvizsgamentességet, a te esetedben különösen nehéz lesz, hiszen már elvégeztél egy főiskolát, alaposan meg fogják vizsgálni a helyzetedet. A Szociális és Rehabilitációs Szakértői Bizottságnál kell majd érdeklődnöd.
De indokolt esetben sem adnak feltétlen mentességet. Lehet, hogy csak felmentenek a szóbeli vagy írásbeli rész alól, vagy csak hosszabb időt kapsz a felkészülésre.
2015. febr. 26. 23:13
De még mindig nem mondod meg, hogy miből gondolod, hogy diszlexiás vagy. Magadat diagnosztizáltad? Kezdek arra gondolni, hogy valójában csak egy kamu felmentést szeretnél szerezni, hogy nyelvvizsga nélkül megkapd a diplomádat. Ez nem fog menni.
2015. febr. 26. 23:52
A vizsgálat csak le nem zárt utolsó tanulmányi év esetén kérhető.
[link] 2015. febr. 26. 23:59
Kapcsolódó kérdések: