Egyetemre csak két nyelvvizsgával vesznek fel?
Figyelt kérdés
Vagy a diplomához kell két nyelvvizsga? Annyira nem vagyok tisztában ezekkel,ég van is időm ezen gondolkodni, csak érdekel, és valahogy nem találtam rá választ...2014. szept. 19. 20:20
1/6 anonim válasza:
Felvételihez nem kell - egyelőre -, csak a diplomához. A legtöbb helyen elég egy államilag elismert C típusú középfokú nyelvvizsga, de sok helyen kérnek két nyelvvizsgát vagy felsőfokot, stb.
2/6 anonim válasza:
Felvételihez nem kötelező nyelvvizsga. Ettől függetlenül nem árt, mivel pluszpontot jelent, ami elég nagy előny.
Diplomához mindenképpen kell nyelvvizsga, azonban ezeknek a száma és foka egyetem- és szakfüggő. (Nálunk pl. elég egy sima középfokú, de egy másik szakon kell egy felső és egy közép nyelvvizsga is; ráadásul valahol szakmai nyelvvizsgát is megkövetelnek, bár ez ritkább)
3/6 A kérdező kommentje:
Például pszichológia? Az érdekel..
2014. szept. 19. 20:48
4/6 anonim válasza:
Az adott egyetem honlapján nézd meg, biztos fent van valahol (pl. kimeneteli követelmények, mintatanterv vagy hasonlót keress)
5/6 anonim válasza:
Ismerve a pszichológia szakok pontszámait a két nyelvvizsga a minimum, hogy bekerülj.
6/6 anonim válasza:
hogy bekerülj csak annyi kell legyen elég pontod, hogy azt hogy érted el tökmindegy. diplomához legtöbb helyen egy darab középfokú nyelvvizsga kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!