Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha a 2 választott érettségi...

Ha a 2 választott érettségi tantárgyal (matek kb 85% és emelt infó tavalyról 86%) + nyelvvizsgával elérek megfelelő pontot ahoz hogy fölvegyenek egyetemre de töriből megbukok érettségin akkor mi történik?

Figyelt kérdés
2013. máj. 9. 17:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Akkor érvénytelenné válik a felvételi. Mert a történelem egy kötelező érettségi tantárgy. Anélkül nem is kapsz érettségi bizonyítványt, hanem csak ilyen "kivonatot".

Ez olyan, mint hogy valaki 10. osztályban csinál előrehozott érettségit (mondjuk matekból és infóból) és jelentkezik rögtön egyetemre. Nem fogják felvenni, mert nincs érettségi bizonyítványa.

2013. máj. 9. 17:09
 2/7 anonim válasza:
100%
Mivel nem lesz érettségi bizonyítványod, elvesztesz 1 évet. Az októberi vizsgaidőszakban tudsz töriből újra érettségizni, ha ezt teljesíted, megkapod a bizonyítványt. Jövőre újra be kell adnod a jelentkezést az egyetemre.
2013. máj. 9. 17:10
 3/7 A kérdező kommentje:
:( kösz
2013. máj. 9. 17:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
De azért szerintem elég nehéz megbukni középszinten. Engem abszolút nem is érdekel a történelem, illetve elég gy.kér is vagyok belőle (sokszor alap dolgokat sem tudok), de tavaly mégis meglett 76%-ra.
2013. máj. 9. 17:14
 5/7 A kérdező kommentje:
Remélem a tanár is így gondolja :D
2013. máj. 9. 17:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát azt nem ő találja ki. Első rész 45 pontos. Ott egy barom is elér minimum 25 pontot. A második rész is 45 pontos. Ott 15 pontot szintén elér egy idióta. De aki ezt nem, ráadásul történelemből, amihez középszinten annyi kell, hogy "Jé! Benne van a szövegbe a megoldás!", annak nem ajánlott egyetemre menni, még ha a történelmet utálja és gyűlöli is.
2013. máj. 9. 17:54
 7/7 anonim válasza:
Kedves előző, te nem tudom, hogy láttad-e az idei töri érettségit, de az első részben szerintem 0 tudással, csak atlaszból kb. 10 pontot lehetett összegyűjteni. Általában tényleg tiszta szövegértés a történelem érettségi, de idén azért nem...Bár abban igazad van, hogy az esszénél annyi pontot simán össze lehet kaparni. Persze hozzáteszem, hogy még idén is NAGYON nehéz megbukni...
2013. máj. 10. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!