Angol és Japán felsőfokú nyelvvizsgával ha fordító-tolmács szeretnék lenni milyen egyetemre menjek?
A BME-n nem lehet japán tolmácsnak tanulni:
Választható nyelvkombinációk: magyar valamint az alábbiak közül két, illetve a három idegen nyelv: angol, francia, német, olasz, spanyol, orosz, román ( [link]
[link] - itt a szaknévhez beírod a tolmácsot, kidob egyetemeket, ahol tanítanak tolmácsolást.
Debrecen: [link]
ELTE: [link]
A miskolci egyetemet, a PE-t nem találtam :(
PPKE: [link]
Szeged: [link]
Amit megtaláltam, ott nem tanítanak, szerintem külföldön nagy esélye van, hogy találj japán tolmács képzést. Sok sikert! :)
Köszönöm a válaszokat :)
Szóval ha angolról Japánra Japánrol angolra akarok forditani meg mindkettőt a magyarral is oda vissza kombinálva akkor nem elég 1 egyetemet elvégeznem?
És ha én erre a 2 idegen nyelvű fordítói szakirányú továbbképzésre akarok menni akkor előtte el kell végeznem az anglisztikát meg a keleti nyelvek és kultúrákból a japánt?
És az apalfokozat az mit takar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!