14/f fiu vagyok és felvételizek. Mikor majd megkapom az eredményt még lehet variálni az iskolák között?
Takarodj már innen okostojás...Még te se tudod a választ akk bújj vissza tudod hova....
Engem az érdekel hogy miért írta ezt az előtted válaszoló!
17. 45-kor írtam, erre kérdeztél, most válaszolok. Azért javaslom így, mert az építészet (talán rájöttél, én is az vagyok) több összetevőből áll. A nagy neves építészek, bár rengeteget tudnak az épület műszaki megformálásáról, de elsősorban a formát találják ki, ahol a művészettörténeti tudás, a filozófia, az irodalom a zene stb. magas fokú ismerete - is - szükséges. Ennek elsajátítása inkább a gimnáziumban lehetséges. Az egyetemen azt az általános műveltséget, ami esetleg kimaradt a szakközépben a gimihez képest, már nem kapod meg, - bár sok olvasással, nyitott szemekkel és fülekkel járva behozhatod. Ezért írtam. Én gimit végeztem, emiatt nem tudom, hogy építészetet megalapozó szakközépben mit tanítanak, de az a gyanúm, hogy inkább több ábrázoló geometriát, szakrajzot, stb, valami olyat, amit egy építész irodában a műszaki rajzoló udásához kell. De ez csak tipp.
Kérdezni pedig okos dolog, ne szégyelld!
Köszönöm szépen. :)
Már értem...Egyébként tényleg nem volt kitől megkérdezni :S
Családba senki nem foglalkozik hasonlóval.
Engem érdekel meg türelmem is van hozzá szoktam terveket készíteni családi házakhoz meg épületekhez.
Úgy döntöttem azon a napon ha majd lehet változtatni egy jó hírű gimit jelölök be 1.nek.Mert a szakközépnek amit jelöltem nincs akkora híre.Úgy tudom ez fontos hogy jó nevű iskola legyen.
Köszönöm hogy segítettél és egyszerűsítetted a döntésemet.
Nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem.
Még csak annyit, nehogy csalódás érjen: új iskolát már nem jelölhetsz meg, csak az eredeti sorrendet változtathatod, illetve a már megjelölt iskolának írhatod be új tagozatát! Remélem ez nem érint, és az eredetileg 2. helyen levő gimi az amire vágysz, és tényleg neked való!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!