Ha budapesti vagyok lehetek kollégista pesti egyetemen?
Nálunk simán felvettek olyat is, aki 40 km-re lakik Budapesttől. Én még sosem jelentkeztem szociális alapon, mindig csak tanulmányi alapon. Így tőlem ugyan senki nem kérdezte ki fia borja vagyok és honnan jöttem, a előző (2) félévem átlaga alapján nyertem felvételt.
Mellékesen megjegyzem egy nagy egyetem 500 férőhelyes kolijáról van szó, ami adott karnak a kollégiuma. Most tavaszra pl. csak 440-en jelentkeztünk a karról, a maradékot feltöltötték más karok hallgatóival. A saját karunkról mindenkit felvettek, aki jönni akart. Ősszel kicsit nyomibb a helyzet, de akkor sincs brutális túljelentkezés, max 50-60 fő. Tavaszi félévre szerintem jó eséllyel indulsz, ha szerencséd van, akkor ősszel is bejutsz valamikor várólistáról. Én azért nem alapoznám erre az életem.
Egyébként átlag anyagi körülmények között él a kollégisták igen nagy százaléka (ahogy én is), de én is csúnyán néznék rád, ha miattad nem kerülnék be, pedig 250 km-re lakom és nem igen engedhetem meg magamnak, hogy 5-ször annyit költsek csak lakhatásra, mintha koliban laknék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!