Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt történelem érettségin...

Emelt történelem érettségin mennyire nehéz jól teljesíteni?

Figyelt kérdés

Most tavasszal újra fogok belőle érettségizni, tavaly középszinten írtam meg 65%-ra (hozzáteszem, gimiben végig magántanuló voltam, és előtte héten még végig az év végi osztályozókat tettem le, így volt az írásbelire 5 napom készülni, miközben már a többi érettségit is írtam). Most felvettek egyetemre, de rájöttem, hogy ez a szak mégse való nekem, így otthagytam és decemberben már elkezdtem a törire tanulni. És legalább 75%-ot el kéne most érnem emeltem, hogy esélyem legyen bejutni. Az írásbeliket végigcsinálom itthon gyakorlásként, és a témakörök is megvannak szóbelire, nagyjából kidolgozva.

Szóval a kérdésem röviden, hogy mennyire nehéz olyan 75% körül teljesíteni emelt törin, ha 5 hónapon keresztül tanulok rá rendesen? Szóbelin mennyire szigorúak?

2015. febr. 4. 04:54
1 2 3 4
 31/33 A kérdező kommentje:
Egyébként ha adsz egy e-mail címet vagy Facebook profilt, persze privátban, szívesen segítek a töriben, és küldök át olyat, ami esetleg neked nincs meg, de jól jönne. Ha együtt tanulnánk, talán jobban is sikerülhetne.
2015. febr. 13. 10:37
 32/33 anonim ***** válasza:

Hű, ez azért jó hír. Furcsa is volt, hogy akivel beszéltem a koreairól, az nem említett második nyelvet, viszont valami eltés-japános blogon olvastam ilyet először, hogy kell másik nyelv is, aztán meg itt, gyakorikérdéseken is láttam ilyet. Egyrészt mondjuk jó is lenne, másrészt meg nem, mert annyi mindent képtelenség lenne megtanulni, főleg, ha valaki még a két nyelv mellé felvesz minornak egy harmadik keleti (vagy akármilyen) nyelvet. Gondolom, akkor mostanában változtathattak rajta.

Rendben, akkor elküldöm a címemet privátban. Pont most jutottam hozzá a Szárays könyvek PDF változatához, és mivel írtad, hogy neked nincsenek könyveid, gondoltam megkérdezem, hogy ne küldjem-e el. Meg találtam egy olyat, ami ugyan 2013-as, de emelt tételek vannak benne kidolgozva, és ahogy belenéztem, láttam, hogy a legtöbb egyezik az ideivel. Úgy van beszkennelve, hogy sok az aláhúzás benne, de szerintem használható. Nekem például jól jött, mert pár témakörhöz nem nagyon tudtam, mit kérnek.

2015. febr. 13. 20:24
 33/33 A kérdező kommentje:

A könyveket a héten megrendeltem, csak idő kérdése, és meglesznek, meg jön egy fogalomtár is. Nekem középszintű tételek vannak meg kidolgozva, amit még a tanár adott, nagyrészt benne vannak az emeltben is, egy alapnak azért jó. Meg egy ismerősöm könyvéből lefényképeztem a szükséges dátumokat, csak még rendesen le kell írnom, ha kell, ezeket is át tudom küldeni.

Egyébként igen, ezen a keleti dolgom mostanában változtattak, pár éve még kötelező volt egy második keletit is felvenni, most már egyáltalán nem kell, mindenki eldönti, hogy akarja-e vagy nem.

2015. febr. 13. 22:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!