Hogy van ez most a nem természettudományos tárgyakkal?
Az informatikát választottam érettségi vizsgatárgyként, viszont a felvételi jelentkezésnél erről egy nyilatkozatot kell kitöltenem, amiben ez szerepel:
"nyilatkozom, hogy középiskolai tanulmányaim alatt nem tanultam – a felsőoktatási felvételi eljárás során beszámítható módon – természettudományos tantárgyat (azaz sem biológiát, sem fizikát, sem földrajzot, sem kémiát, sem természettudományt).
Ezért kérem, hogy a tanulmányi pontjaim számításánál az alábbi természettudományos jellegű – de jogszabályban nem meghatározott – tantárgyat vegyék figyelembe:"
Na már most, én tanultam fizikát, földrajzot, kémiát, biológiát is a 4 év alatt, tehát ha kitöltöm a nyilatkozatot, akkor az nem lenne hiteles, ugye? Ebben az esetben mi a teendő?
mikor tanulják meg végre az érettségizők, hogy a felvételi tájékoztató nem dísznek van???
Tessék elolvasni.
HA meg elolvastad, és ezek után tetted fel a kérdést, komoly gondjaid lesznek szövegértéssel a magyar érettségin.
Vannak a középiskolából hozott és az érettségi pontok. Előbbihez szükség van egy természettudományos tárgy utolsó két tanult év végi jegyére (vagy két tárgy utolsójára). Ennek semmi köze ahhoz, hogy informatikából vagy lengyel irodalomból érettségizel választottként.
Talán ha az informatikai érettségit nem a hozott jegyeknél akarnád beírni, akkor nem kellene nyilatkoznod...
az informatika még csak nem is természettudományos tárgy, benne van a tájékoztatóban ez is...
Középiskolai eredményeknél válaszd ki az a tárgyat, amiből a legjobb év végi eredményed van, írd be. Infót meg az érettségihez.
Ennyi.
Sok sikert!!!!!!
Te, elfogy a türelmem :))
Utolsó két TANULT év :))) Szóval jó a 10-11. Nyugi.
Csak egy kérdés, kíváncsiság, nem rosszindulat: nektek a suliban ezeket nem mondták el??? Én felvételi időszakban állandóan ezt szavalom nekik, már ők is unják, én is unom, de legalább nem ezen bukik el a jövőjük, hogy hibásan jelentkeznek. Azért valahol a suli feladata lenne ebben segíteni. :( Mondom én, kihalóban levő állatfaj.
meg ne sértődj, tényleg érdekel, hogy ez más iskolában hogy működik, ennyire nem kaptatok tájékoztatást??? Régóta mondjuk, hogy jó lenne újra kiadni a tájékoztatót, ha az egészet nem is, de az általános részét, pontszámítást, alkalmasságikat írásban, mert átláthatóbb, mint a felvi.hu.
Ha van kérdésed, priviben is írj nyugodtan.
Az csodálatos :(
Mi legalább átnézzük mindenki jelentkezését, agyalunk sorrenden gyerekkel, szülővel...
fel a fejjel, sok sikert az érettségihez és a felvételihez!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!