A középiskolai felvételinél hogyan számítják át a jegyeket pontokba? Mely tantárgyakat nézik?
hát szolnoki sulikról van szó
Verseghy, Varga, Széchenyi, Vásárhelyi
Verseghy:
magyar nyelvtan, magyar irodalom, matematika, történelem, idegen nyelv, fizika, kémia, biológia és földrajz tantárgyak 7. év végi és 8. félévi osztályzatai
Varga:
5., 6., 7. évfolyam év végi és a 8. évfolyam 1. félévi tanulmányi eredményét számítjuk be a testnevelés, ének-zene, rajz és technika tantárgyak kivételével, valamint csak egy tanult idegen nyelv osztályzatát vesszük figyelembe a tanuló számára kedvezőbb módon.
Széchenyi:
7. év végi és 8. félévi osztályzat összege
magyar nyelv és irodalomból (átlag), történelemből, matematikából, egy idegen nyelvből (két idegen nyelv esetén a leghosszabb ideig iskolai keretben tanult nyelvből)
ez a nyelvi előkészítőkön
7. év végi és 8. félévi osztályzat összegének 1,25-szöröse
magyar nyelv és irodalomból (átlag), történelemből, matematikából, egy idegen nyelvből (két idegen nyelv esetén a leghosszabb ideig iskolai keretben tanult nyelvből)
ez a többin.
A Vásárhelyi Pálnál bonyolult. De itt a tájékoztatóban leírják: [link]
A Verseghyben és a Vargában szerintem úgy van, hogy az 5 az 5 pont, a 4 az 4, a 3 az 3, a 2 az 2 és az 1 az 1. Ez egyszerű :)
A Széchenyiben nyeken is így van. A többi osztályban: összeadod a megadott osztályzatokat, amit megadtak, és beszorzod 1,25-ször (számológép segít)
A Vásárhelyinél még mindig bonyolult. De szerintem ott is úgy, ahogy legelőször írtam...
Szívesen :)
Nem, budapesti, de van egy barátnőm, aki Szolnok megyében lakik, közel, és gyakorlatilag ő is ezekbe a sulikba jelentkezik :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!