Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen tanulási módszert...

Milyen tanulási módszert alkalmaztok?

Figyelt kérdés
Valami olyasmit várok, hogy elolvasom az anyagot, megpróbálom felmondani, megint elolvasom. És lécci azt is írd, hogy hány éves vagy és milyen nemű, meg azt hogy mennyi időt tanulsz
2010. febr. 7. 19:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon sokat segít ha elképzelem, vagy akár megnézem neten a helyeket, képeket. Pl. x költő y helyen világosodott meg, akkor rákeresek neten arra a helyre. Hatásos, így legalább meg is jegyzem. Enélkül órákat ülhetnék felette...
2010. febr. 7. 19:28
 2/5 anonim ***** válasza:
ja és 19/L
2010. febr. 7. 19:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Én vázlatot írok:) Mondjuk egyetemen már nem olyan egyszerű, mert túl sok az anyag:(
2010. febr. 7. 19:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Én magolok....

Elolvasom az első mondatot és felmondom. Utána elolvasom a 2. mondatot, felmondom és utána felmondom az elsővel együtt. És így végig, míg az egész szöveget meg nem tanultam.

2010. febr. 7. 19:34
 5/5 anonim válasza:

Ez egy nagyon hülyén hangzó, de számomra igen bevált praktika volt, főleg történelem tanulásban:

Például van 5 évszám, tegyük fel 1354 1368 1423 stb...

Nekem a legnagyobb segítség ha pl az 1354-hez elképzeltem egy számomra nagyon ismert épületet képzelek el, például az iskolámat amire egy hatalmas zászlót amin rajta van ez a szám hatalmas színes betükkel. Ha egy csata van és hm..tegyük fel görög perzsa háború, és mondjuk a görögök támadnak, és a perzsák győzelmet aratnak, én ezt úgy tanulom: elképzelek két osztálytermet egymás mellett az egyikbe kis kölkök G betűs póloban a másik teremben nagy gyerekek P betűsben, és a görögök betámadnak a perzsák termében, és a perzsák végül kidobálják őket asz ablakon, meg felkötik a táblára stb.

Tudom nagyon hülyén hangzik, de engem ez nagyon sok helyzetben kihúzott a csávából:)

16/L

2010. febr. 7. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!