Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Diákhitel megoldaná a problémá...

Diákhitel megoldaná a problémámat, vagy mondjak le az álmomról?

Figyelt kérdés

Jó, a kérdés talán túl drámaian hangzik, itt kifejtem.

Úgy tervezem, az ELTE-romanisztika portugál szakirányán kezdem meg az egyetemi tanulmányaimat. De már régóta álmodozom a divatmenedzsment képzéséről. Az egyik problémám, hogy az ELTE mellett nagyon nehezen lenne rá időm, másrészt pedig iszonyúan drága. Az én zsebemnek biztosan, nem tudok százezreket fizetni félévenként. A diákhitelt nem nagyon ismerem, és picit tartok is tőle. A szüleim is csak lekiabáltak az ötletért, hogy meg ne próbáljam, mert aztán miből fizetem vissza... És tényleg nagyon félek, de így meg annyira elkeseredett vagyok, mert tényleg nagyon vágyom arra a szakra.

Felvehetek egyáltalán diákhitellel annyit, hogy győzzem fizetni a képzés árát? Meg utána a 4. tanév körutazásait?

Remélem, legalább Ti tudtok adni néhány tanácsot. Feltéve, hogy ki tudtátok bogozni ezt a zavaros kis monológot... :)

Köszönöm előre is!

2014. dec. 30. 20:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ja és még annyit, hogy 2 szak mellett elég nehéz melózni, de 1 mellett simán meg tudsz oldani valószínűleg heti 20 óra melót, az meg vacak órabérrel is havi szinten 45 ezer. Ha ezt félre tudod tenni, akkor nincs probléma a tandíjjal.
2014. dec. 31. 01:51
 12/12 anonim ***** válasza:

Szia, én is elolvastam a leírásod.

A diákhitelt hosszútávra én sem ajánlom,inkább próbálj meg munkát keresni valahol. Ha sikerült találnod, szerintem egyetem előtt hagyj ki egy évet és keresd meg a kellő összeget, egyébként az egyetem alatt is dolgozhatsz.

A divatmenedzsmentre térve abban az iskolában ugyanúgy diplomát kaphatsz, mint máshol. Az elhelyezkedés azért tűnik nehezebbnek, mert konkrétan a divatra van specializálódva, viszont ha valóban ez érdekel, ezzel a szakképesítéssel még előnyben is leszel ezen a területen. Halkan megjegyzem, a manapság népszerű szakok (jog, közgáz)elvégzése után sincs fenékig tejfel. Hatalmas a túltelítettség, több ismerősöm is van, akik a master után is csak évekkel később talált munkát.

Ami még előny ennél az iskolánál, hogy Fro.-ban is elismert diplomát szerezhetsz.

2015. jún. 29. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!