Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Matek-infó tanárnak megéri...

Matek-infó tanárnak megéri tanulni?

Figyelt kérdés
mennyire nehéz elvégezni?
2014. dec. 18. 14:16
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

ha rendszergazdaként képes volnál megoldani a jelentkező problémákat:)

ezt kifejtenéd kicsit bővebben?

2014. dec. 18. 15:27
 12/18 anonim ***** válasza:
Adott egy iskola, ahol van matek/informatika szakos tanár. És mindig van elromló számítógép-park. De nincs rendszergazda, technikus az iskolában. Ilyenkor aranyat ér egy olyan kolléga, aki mindig tudja, hol kell beavatkozni.Aki tanácsot tud adni, hogy kell kitölteni a portfólió rubrikáit, hogy kell táblázatot készíteni, statisztikát számolni...Neki aztán nem kell félnie a létszámleépítéskor.
2014. dec. 18. 17:24
 13/18 A kérdező kommentje:
köszi :) már csak arra vagyok kiváncsi hogy mennyire nehéz egy ilyen szakot elvégezni
2014. dec. 18. 17:50
 14/18 anonim ***** válasza:
Én humán szakos vagyok, nekem kínaiul van sok minden a matematikában, bár pl tanultam matematikai statisztikát - de a legtöbb dolog kívülről látszik csak nehéznek.Mikor egyetemista lettem, felébredtem egy éjjel, reszkettem, s mondtam a páromnak, én el sem megyek, hogy tudnék én ott megfelelni, ahol József Attila koptatta a lépcsőket? A párom azt mondta, nem vagyok én normális, hogy már most parázok. Bukjak meg az első vizsgán, aztán kezdjek vacogni. Ehhez képest kitüntetéses diplomával végeztem:) Nem volt könnyű, de nem teljesíthetetlen. Persze más a humán szak, itt főleg "magolni" kellett, a matekon érteni az összefüggéseket, de valószínű, van hozzá affinitásod. A tk-n az ismerősöm végig azt tanulta, amit a gimiben sem tudott, kiegészítve a tanítás módszertani kérdéseivel.
2014. dec. 18. 18:30
 15/18 A kérdező kommentje:
és a tanítás módszertani kérdései mennyire nehezek?
2014. dec. 18. 18:35
 16/18 anonim ***** válasza:
Ó, az nem nehéz, hisz az 1-4 osztály /5-6/ matematikai követelményét öleli fel, illetve hogyan kell az újabb műveleteket, fogalmakat bevezetni, gyakoroltatni az egyes osztályokban Praktikák, szemléltetés, játékok. Megismerik a különböző matematika könyvek gondolatmenetét - régebben akár 15- féle koncepciójú könyv is volt, ma már csak 2-3.Tanítanak is gyakorló iskolákban: vázlatot írnak, elemzik önmagukat. Szerintem jó foglalkozás annak, aki szeret tanítani.
2014. dec. 18. 19:55
 17/18 A kérdező kommentje:
általános iskolai vagy gimnáziumi 9-12?
2014. dec. 18. 20:41
 18/18 anonim ***** válasza:
Egyetemen nyilván a középiskolai tanterv szerinti követelményekkel foglalkoznak. De itt kevesebb a módszertan. A tudományt tanulják, és úgy gondolják, aki ismeri a tudományt, az tanítani is tudja. Ezért kerül ki sok matematikus, akit tisztelnek a gyerekek a tudása miatt, de nem szeretik, mert tanítani nem tud.
2014. dec. 18. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!